Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προβλήματα με την ηλεκτρική ενέργεια στο Τέξας - Άλμα 10.000% στις τιμές και έκκληση μείωσης της κατανάλωσης

Νέα προβλήματα με την ηλεκτρική ενέργεια στο Τέξας - Άλμα 10.000% στις τιμές και έκκληση μείωσης της κατανάλωσης
Το πλαφόν στις τιμές διαμορφώθηκε στα 2.000 δολάρια ανά μεγαβάτ την ώρα
Σχετικά Άρθρα
Ο διαχειριστής ηλεκτρικού δικτύου του Τέξας, η Electric Reliability Council of Texas (ERCO), ο οποίος δέχτηκε τεράστια πίεση πριν από μήνες λόγω της ιστορικής χειμερινής καταιγίδας στα μέσα Φεβρουαρίου, κάλεσε τους πελάτες να «μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας» καθώς ένα κρύο μέτωπο οδήγησε τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε πρωτοφανή επίπδα.
Η ERCO είπε στους πελάτες να "εξοικονομήσουν ενέργεια" αυτή τη στιγμή.

Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο διαχειριστής δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας ανέφερε επίσης ότι "λόγω ενός συνδυασμού υψηλών διακοπών Gen που είναι τυπικά τον Απρίλιο και υψηλότερης από την προβλεπόμενη ζήτηση που προκαλείται από ένα κρύο μέτωπο πάνω από το Τέξας, η ERCO ενδέχεται να εισέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Με ένα κρύο μέτωπο να κινείται μέσω του Lone Star State, ορισμένες μονάδες παραγωγής χρειάστηκαν εργασίες επισκευής.
Σύμφωνα με το Bloomberg η τιμή spot για την ενέργεια στο Τέξας αυξήθηκε κατά 10.000% την Τρίτη, 13 Απριλίου 2021.
Συγκεκριμένα, η μέση ηλεκτρική ενέργεια spot στο North Hub της ERCO αυξήθηκε σε πάνω από 10.000% στα 1.975,96 δολάρια ανά μεγαβάτ-ώρα στις 4 μ.μ., σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το δίκτυο Genscape.
Το πλαφόν στις τιμές διαμορφώθηκε στα 2.000 δολάρια ανά μεγαβάτ την ώρα, αφού οι ρυθμιστικές αρχές ανέστειλαν το προηγούμενο όριο των 9.000 δολαρίων μετά την ενεργειακή κρίση.

Το κρίσιμο πενθήμερο

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές υπάρχουν καλά νέα.
"Αυτή δεν είναι μια εκτεταμένη χειμερινή καταιγίδα που θα διαρκέσει πέντε ημέρες", δήλωσε στους αντιπροσώπους της ERCO ο Αντιπρόεδρος του Σχεδιασμού Επιχειρήσεων, Woody Rickerson, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
<a href=
Θα είναι πολύ μικρότερη.
Ωστόσο, πολλά ετήσια προγράμματα συντήρησης σταθμών παραγωγής ενέργειας είναι προγραμματισμένα για αυτήν την περίοδο του έτους, όταν η ζήτηση αναμένεται να είναι χαμηλότερη λόγω θερμοκρασιών.
Μερικά εργοστάσια ήταν επίσης εκτός σύνδεσης για να κάνουν επισκευές λόγω της καταιγίδας του Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Rickerson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης