Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Πρόθεση μας ένα πιο κανονικό Πάσχα – Νέα ανοίγματα από εβδομάδα

Πέτσας: Πρόθεση μας ένα πιο κανονικό Πάσχα – Νέα ανοίγματα από εβδομάδα
Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες είπε ο κ.Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Την πρόθεση της κυβέρνησης το φετινό Πάσχα να είναι πιο κανονικό σε σχέση με πέρσι εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος προανήγγειλε νέα ανοίγματα δραστηριοτήτων από την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας είπε πως «είναι σαφές ότι η πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο», τονίζοντας ότι στόχος είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι.
Όπως είπε, το πότε θα γίνει αυτό, θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.
«Κρατούμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας, αν πάμε όπως είμαστε αυτή την εβδομάδα, τότε είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι», είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για την πίεση στα νοσοκομεία, υποστήριξε πως «η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνει λόγω των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, αφού δυστυχώς υπάρχει χρονοκαθυστέρηση».
Ερωτηθείς για τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα, ο κ.Πέτσας είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει.
«Επειδή όμως πλησιάζει η 14η Μαΐου - ημέρα ανοίγματος του τουρισμού - είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες.
Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε λύσεις όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους Ευρωπαίους», είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος δεν απέκλεισε σταδιακό άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα.
Ερωτηθείς για το θα απελευθερωθεί πλήρως η αγορά, αν τα ψώνια θα γίνονται δηλαδή χωρίς click away αλλά με φυσική παρουσία, απάντησε ότι, αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή ενώ για την εστίαση, χαρακτήρισε «ξεκάθαρο» ότι, η κυβέρνηση το μελετά και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε και προβλέπει περισσότερο εξωτερικό χώρο για τραπεζοκαθίσματα έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, για όλη δηλαδή τη σεζόν.
«Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσο χρειάζεται» επεσήμανε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης