Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το αδιέξοδο στις 22/4 στιγματίζει το μέλλον του Ελλάκτωρ, η Reggeborgh μολύνει το ελληνικό επιχειρείν - Η διοίκηση να ανακοινώσει plan B χρηματοδότησης

Το αδιέξοδο στις 22/4 στιγματίζει το μέλλον του Ελλάκτωρ, η Reggeborgh μολύνει το ελληνικό επιχειρείν - Η διοίκηση να ανακοινώσει plan B χρηματοδότησης

Η αύξηση κεφαλαίου δεν θα εγκριθεί, οπότε η επενδυτική και επιχειρηματική ορατότητα για τον Ελλάκτωρ θα θολώσει ακόμη περισσότερο

Σχετικά Άρθρα
Με αποκλειστική ευθύνη της Reggeborgh, βασικού μετόχου του Ελλάκτωρ με ποσοστό 14,75%, αλλά και της διορισμένης διοίκησης, η οποία λειτουργεί μονόπλευρα ως υποχείριο των Ολλανδών και όχι του συνόλου των μετόχων, θα πιστοποιηθεί στη γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2021 το αδιέξοδο.

Η αύξηση κεφαλαίου δεν θα εγκριθεί, οπότε η επενδυτική και επιχειρηματική ορατότητα για τον Ελλάκτωρ θα θολώσει ακόμη περισσότερο.
Να σημειωθεί ότι η αποτίμηση του Ελλάκτωρ είναι στα 285 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή στα 1,33 ευρώ.

Εξελίξεις – όνειδος

Από τη μία πλευρά έχουμε τη Reggeborgh η οποία δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ και διαφημίζει ότι θα καλύψει το ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ.
Το υποκριτικό της υπόθεσης εδώ είναι ότι έχουμε τη Reggeborgh η οποία δηλώνει ότι θα καλύψει το ομολογιακό εφόσον πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου.
Ενώ την ίδια στιγμή δεν συνεννοείται με την Greenhill, των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου, που ελέγχει το 25,58% του Ελλάκτωρ.
Οι Ολλανδοί της Reggeborgh, εκπαιδευμένοι από τα παραμύθια του δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, κινούνται εκ του ασφαλούς, διαφημίζουν ότι θα επενδύσουν 100 εκατ, ενώ στην πραγματικότητα θα επενδύσουν 50 εκατ, αφού τα υπόλοιπα θα τα πάρουν πίσω.
Και αυτοί θεωρούνται σοβαροί επενδυτές…
Από την άλλη πλευρά, η Greenhill των εφοπλιστών ζητούν συνεννόηση των βασικών μετόχων, η Reggeborgh τους απαξιώνει, η διοίκηση του Ελλάκτωρ τους απαξιώνει, κατά τα άλλα η διοίκηση του Ελλάκτωρ είναι management για όλους τους μετόχους.
Οι εφοπλιστές αναφέρουν ότι εάν δεν αντικατασταθεί αυτή η διοίκηση δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου και θα μπλοκάρουν τις διαδικασίες.

Δεδομένο το αδιέξοδο

Με δεδομένο το αδιέξοδο στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρ στις 22 Απριλίου, η διορισμένη διοίκηση από τη Reggeborgh θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σοβαρό business plan χρηματοδότησης του Ελλάκτωρ και Άκτωρ, ώστε να διασφαλίσει το μέλλον του ομίλου και απομακρυνθούν οι υπόνοιες ότι υπάρχει μιαρό Plan B για τον Ελλάκτωρ.

Απαξιώνει τον Ελλάκτωρ η αγορά

Κορυφαίος επιχειρηματικός παράγοντας του κλάδου των κατασκευών σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί τις εξελίξεις στον Ελλάκτωρ τόνιζε «πρόκειται για θέατρο σκιών, δεν ξέρουμε όμως ποιος είναι ο Καραγκιόζης και ποιος ο Χατζηαβάτης».
Οι αναφορές αυτές είναι άκρως απαξιωτικές και δείχνουν ότι η αγορά έχει απηυδήσει με τα τεκταινόμενα στον Ελλάκτωρ.
Η εικόνα που εμφανίζει ο Ελλάκτωρ σήμερα, δυστυχώς γι’ αυτόν τον μεγάλο κατασκευαστικό όμιλος, είναι απελπιστικά ζοφερή.

Υποσημείωση

Οι Ολλανδοί από τις τουλίπες, τα γκούντα και τα ένταμ δεν έχουν να επιδείξουν και πολλά πέραν από ίντριγκα, παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού, δολοπλοκίες, χειραγώγηση καταστάσεων που μολύνουν το ελληνικό επιχειρείν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης