Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο ύψους 36,65 εκατ. δολαρίων στη Google από την Τουρκία

Πρόστιμο ύψους 36,65 εκατ. δολαρίων στη Google από την Τουρκία
Όπως αναφέρει το Reuters, σε ανακοίνωσή της η τουρκική Αρχή αναφέρει πως η Google παρείχε πλεονεκτήματα σε δικές της υπηρεσίες σύγκρισης τιμών και τοπικών αναζητήσεων έναντι των ανταγωνιστών

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 14/4 πως επέβαλε στη Google πρόστιμο άνω των 296 εκατ. λιρών (36,65 εκατ. δολαρίων) για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στον τομέα των μηχανών αναζήτησης σύμφωνα με την Daily Sabah.
Όπως αναφέρει το Reuters, σε ανακοίνωσή της λέει πως η Google παρείχε πλεονεκτήματα σε δικές της υπηρεσίες σύγκρισης τιμών και τοπικών αναζητήσεων έναντι των ανταγωνιστών.
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως πρέπει να διασφαλίσει εντός έξι μηνών πως οι ανταγωνιστές δεν βρίσκονται σε μειονέκτημα και να αναφέρεται στην επιτροπή κάθε χρόνο για διάστημα πέντε ετών ως προς το εν λόγω ζήτημα.
Η έρευνα περιελάμβανε την Τουρκική Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Ltd. και Alphabet, μητρική εταιρεία της Google.
Η Τουρκική επιτροπή ελέγχου ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο επέβαλε ξανά πρόστιμο ύψους 196,7 εκατομμύρια TL (25,6 εκατομμύρια δολάρια) στον τεχνολογικό κολοσσό.
Υνπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 1,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Google για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις διαδικτυακές διαφημίσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης