Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan κατά Draghi για «sofagate»: Απολύτως αναιδείς και χυδαίες οι δηλώσεις του

Erdogan κατά Draghi για «sofagate»: Απολύτως αναιδείς και χυδαίες οι δηλώσεις του
Σχετικά Άρθρα

Απολύτως αναιδείς και χυδαίες» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mario Draghi, ο οποίος αποκάλεσε τον απεκάλεσε «δικτάτορα».
Υπενθυμίζεται πως αφορμή για αυτήν την τοποθέτηση αποτέλεσε η στάση του απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, όταν εκείνη επισκέφθηκε την Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Michel.
«Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού καταδεικνύουν μια παντελή αναίδεια και χυδαιότητα», είπε συγκεκριμένα ο Erdogan απαντώντας σε ερωτήσεις, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα 14/4 με νεαρούς Τούρκους.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ενώ ελπίζαμε ότι θα οδηγούσαμε τις σχέσεις μας σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτός ο τύπος που αποκαλείται Draghi, τους επέφερε πλήγμα».

Το διπλωματικό επεισόδιο λόγω του... καναπέ

Αφορμή για την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ρώμης στάθηκε το λεγόμενο «sofagate», την περασμένη εβδομάδα.
Όταν η der Leyen και ο Michel έγιναν δεκτοί από τον Erdogan εκείνη αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν καναπέ, καθώς υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες, τις οποίες κατέλαβαν ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Τουρκία απέρριψε τις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι απλώς ακολούθησε τις οδηγίες που της έδωσαν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες τήρησης του πρωτοκόλλου.
Αντιδρώντας όμως σε αυτό το επεισόδιο και στη συμπεριφορά που επιφύλαξε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ιταλός πρωθυπουργός κατήγγειλε τον Erdogan την περασμένη Πέμπτη, αποκαλώντας τον «δικτάτορα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης