Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα παρά την αύξηση κρουσμάτων

tags :
Ελβετία: Χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα παρά την αύξηση κρουσμάτων
Αναμένεται να ανοίξουν τα υπαίθρια εστιατόρια, καθώς και εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας

Η Ελβετία αποφάσισε να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα από την ερχόμενη Δευτέρα (19/4) παρόλο που τα κρούσματα στη χώρα συνεχίζουν να αυξάνονται.
Ετσι, όπως ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση, αναμένεται να επιτρέψει το άνοιγμα μεταξύ άλλων, των υπαίθριων εστιατορίων, των κινηματογράφων και των γυμναστηρίων στην Βέρνη.
Αυτό που θα είναι εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικό είναι η χρήση μάσκα και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας στα τραπέζια των εστιατορίων και μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος θα επιτρέπεται να αφαιρεθούν.
Οι ελβετικές επαγγελματικές ενώσεις πιέζουν για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εδώ και μέρες. Η κυβέρνηση ενέδωσε τελικά στα αιτήματά τους, αν και ο αριθμός των αναφερομένων λοιμώξεων συνεχίζει να αυξάνεται.
Εντός 14 ημερών αναφέρθηκαν 303 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους (Τετάρτη 14/4). Χθες Τρίτη ήταν 297. Στην Ελβετία, σε σχέση με άλλες χώρες, δεν υπολογίζεται η συχνότητα των κρουσμάτων ανά επτά, αλλά ανά 14 ημέρες.
Να σημειωθεί ότι περίπου το 8% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως στην Ελβετία.

Ανοίγουν και εσωτερικοί χώροι

Από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου επιτρέπεται επίσης να ανοίξουν και εσωτερικοί χώροι αναψυχής, όπως είναι οι εσωτερικοί χώροι ζωολογικών κήπων ή τα θερμοκήπια σε βοτανικούς κήπους. Οι υπαίθριες εκδηλώσεις επιτρέπονται και πάλι με παρουσία έως 100 ατόμων, ενώ με παρουσία έως και 50 ατόμων θα επιτρέπονται και σε εσωτερικούς χώρους. Τα θέατρα και οι αίθουσες συναυλιών επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο το ένα τρίτο των θέσεών τους. Τα πανεπιστήμια επιτρέπεται να κάνουν και πάλι μαθήματα με φυσική παρουσία φοιτητών. Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους οι οποίοι ανοίγουν, οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις και να χρησιμοποιούν μάσκες, εκτός αν πρόκειται για προπόνηση αντοχής σε γυμναστήρια ή πρόβες χορωδιών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης