Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Coinbase: Κεφαλαιοποίηση ρεκόρ στο ντεμπούτο της στον Nasdaq, στα 76 δισεκ. δολ.

Coinbase: Κεφαλαιοποίηση ρεκόρ στο ντεμπούτο της στον Nasdaq, στα 76 δισεκ. δολ.
Στο ποσό ρεκόρ των 76 δισεκ. δολ. έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Coinbase στον Nasdaq
Σχετικά Άρθρα

Στο ποσό ρεκόρ των 76 δισεκ. δολ. έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Coinbase κατά την ημέρα εισαγωγής της στον σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 14 Απριλίου.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, αν και οι μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα – από την τιμή έναρξης των 381 δολ. στα 328 δολ. – έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση 112 δισ. δολ., αλλά στο κλείσιμο «προσγειώθηκε» στα 65,4 δισ. δολ.
Οι μετοχές ξεκίνησαν trading στα 381 δολάρια και έφτασαν μέχρι τα 429,54 δολ., πριν ολοκληρώσουν την πρώτη μέρα στα 328,28 δολ.
Σημειώνεται πως η τιμή εισαγωγής είχε οριστεί στα 250 δολάρια.
Την ίδια ώρα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, αφού διέσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 65.000 δολαρίων ανά νόμισμα, βρίσκεται στα 62.000 δολ.

Η πρωτιά της Coinbase

Η Coinbase πρόκειται να γίνει η πρώτη μεγάλη επιχείρηση κρυπτογράφησης που θα ενταχθεί στην αμερικανική αγορά, και, φτάνοντας στο όριο των 76 δισ. δολαρίων, είναι μία από τις 150 πιο πολύτιμες εταιρείες της χώρας.
Η αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο παράλληλα με το BitCoin και το ethereum, τα κύρια νομίσματα που διαπραγματεύονται στον ιστότοπο.
Η Coinbase επέλεξε το άμεσο μονοπάτι για τη δημόσια διαπραγμάτευσή της (direct listing) αντί να ακολουθήσει την παραδοσιακή δημόσια εγγραφή (IPO).
Αυτό σημαίνει ότι αντί να συγκεντρώσει μετρητά με την πώληση νέων μετοχών σε μια ομάδα θεσμικών επενδυτών, η Coinbase επιτρέπει στους υφιστάμενους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν αμέσως τις πωλήσεις τους σε μια αγορά με βάση την τιμή.

Πώς καθορίστηκε η τιμή εισαγωγής

Η τιμή αναφοράς που παρέχεται από το Nasdaq αντικατοπτρίζει τις πρόσφατες συναλλαγές στην ιδιωτική αγορά και τις εισροές από επενδυτές και τραπεζίτες, αλλά δεν δείχνει πού θα ανοίξει η μετοχή.
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ένταξη του Nasdaq.
Στις πέντε τελευταίες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης - Spotify, Slack, Palantir, Asan και Robles - η τιμή ανοίγματος ήταν κατά μέσο όρο περίπου 37% πάνω από την τιμή αναφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης