Τελευταία Νέα
Speculator

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του bankingnews για τον ΙΦΕΤ - Επιστολή κόλαφος των εργαζομένων στον Υπουργό Υγείας

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του bankingnews για τον ΙΦΕΤ - Επιστολή κόλαφος των εργαζομένων στον Υπουργό Υγείας
Απίστευτες πρακτικές και συγκρούσεις συμφερόντων καταγγέλλει το προσωπικό
Σχετικά Άρθρα

Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα 15 Απριλίου οι εργαζόμενοι του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ) ενώ την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις του bankingnews πηγαίνουν στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης.
Χθες στον ΙΦΕΤ επικρατούσε αναστάτωση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωτηρίου να έχει σύσκεψη με τον Σαλονικιό υπάλληλο των 600 ευρώ και δανεισμένο από την ICAP ο οποίος αποχώρησε από το γραφείο του φανερά εκνευρισμένος.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη ενόχληση για τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση από το Υπουργείο Υγείας.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ουσιαστικά γίνει κάποια κίνηση από τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια παρά το γεγονός ότι είναι ενήμερος εδώ και αρκετές ημέρες.

Συναντήσεις

Οι εργαζόμενοι ήδη προγραμματίζουν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα ενώ σε επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προβαίνουν σε βαρύτατες καταγγελίες (επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του bankingnews για το οποίο δεχτήκαμε εξώδικο από έναν κύριο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο Σαλονικιός που είναι προφανώς και αναγνωρίζει τον εαυτό του στη συγκεκριμένη υπόθεση) ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση σε ζήτημα που έχει προκύψει με τον εξωτερικό συνεργάτη του ΙΦΕΤ (σ.σ. γνωστός και ως Σαλονικιός) ο οποίος φέρεται, με βάση τους εργαζόμενους, να προχωρά σε παραγγελίες για λογαριασμό του φορέα την ώρα όμως που παρακάμπτονται οι μόνιμοι υπάλληλοι.

Η επιστολή

Η επιστολή των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι, Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας κατήγγειλε εδώ και έναν και πλέον μήνα, τα σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν και δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν στον οργανισμό μας.
Προσπαθήσαμε, βασιζόμενοι στη λογική και βάζοντας πάνω απ’ όλα την προάσπιση της άριστης εικόνας που έχει το ΙΦΕΤ σε όλη την ελληνική κοινωνία, το πρόβλημα να μείνει και να λυθεί εσωτερικά. Προς έκπληξή μας, αλλά και προς έκπληξη όλων όσοι έχουν πληροφορηθεί τα γεγονότα, όχι μόνο δε δώσατε λύση, αλλά συνεχίσατε να στηρίζετε μια πρωτοφανή κατάσταση προσβάλλοντας και απαξιώνοντας όλους τους εργαζόμενους της ΙΦΕΤ ΑΕ.
– Σε ποια εταιρεία ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα εξωτερικός συνεργάτης «υπάλληλος» θα φερόταν αγενώς και προσβλητικά σε μόνιμο υπάλληλο (και μάλιστα σε γυναίκα) και δε θα διακοπτόταν η όποια εργασιακή σχέση μαζί του; Εσείς όχι μόνο δε λάβατε μέτρα, όχι μόνο δε διακόψατε τη σύμβαση, αλλά με μια πρωτοφανή απόφαση που κατά πλειοψηφία πήρατε στο Δ.Σ, τον δικαιώσατε!!! Δεν υπάρχει προηγούμενο.
– Σε ποια εταιρεία ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα υπάλληλος μόνιμος, συμβασιούχος, με σύμβαση έργου, με πρόγραμμα ΟΑΕΔ ή όποιας άλλης μορφής εργασία εάν αποκαλυπτόταν, όπως έγινε με τον συγκεκριμένο, ότι αντί για «υπάλληλος» είναι επιχειρηματίας, έχοντας στην κατοχή του και στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον ομοειδή εταιρεία – εταιρείες με αυτή που εργάζεται, θα συνέχιζε να παραμένει στη θέση του ;
– Η κάθε υγιής διοίκηση θα διέκοπτε τη σχέση εργασίας και θα κινούταν νομικά απέναντί του για δεκάδες λόγους.
Εδώ, όχι μόνο δε διακόπηκε η σύμβαση, αλλά του δόθηκαν περισσότερες αρμοδιότητες.
Επικροτήθηκε όλο αυτό το ανεπίτρεπτο, το περίεργο, το παράνομο και πλέον αυτός αποφασίζει, αυτός δίνει παραγγελίες όπου θέλει, για όσες ποσότητες κρίνει, σε όποια εταιρεία επιθυμεί. Στη διευθύντρια του, απλώς κοινοποιεί ένα απλό mail με τις παραγγελίες του. Παραγγελίες κρατικών φαρμάκων για όλους τους ασθενείς, που δίνει ένας εξωτερικός συνεργάτης, που στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε πανίσχυρο Διευθυντή. Είναι τραγελαφικό.
Η απάντηση που λάβαμε μόνο γέλιο και ερωτηματικά προκαλεί.
Πολλά ερωτηματικά, που πλέον δεν τα έχουμε μόνο εμείς αλλά και πάρα πολλοί εκτός ΙΦΕΤ!!!
Η απάντηση στις επίσημες αποκαλύψεις, ήταν ότι η εταιρεία που διαθέτει ο πατέρας του στην Θεσσαλονίκη δεν είναι εμπορίας φαρμάκων αλλά παραφαρμακευτικών! Τη στιγμή λοιπόν που οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΙΦΕΤ απαγορεύεται να έχουν ομοειδή εταιρεία, εκείνος έχει το ελεύθερο!!! Παραδοχή λοιπόν μετά την απόκρυψη, ότι είναι πράγματι γιός ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον τύπο ότι είναι και μέτοχος ομοειδών εταιρειών που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό!!!
Αναρωτιόμαστε, δε φοβάστε ότι ένας “υπάλληλος – εργοδότης” έχει, με την άδειά σας, τους κωδικούς πρόσβασης σε όλα τα αρχεία της εταιρείας; Στους πελάτες, στις τιμές, στις παραγγελίες, στους προμηθευτές, στις εντολές του ΕΟΦ και μπορεί κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει;
Αποφασίζει πλέον αυτός για το πού, πώς, πόσο και τι θα δοθεί για όλα τα φάρμακα και όχι η διευθύντρια, ο προϊστάμενος, οι μόνιμοι υπάλληλοι. Αυτό κύριοι είναι σκάνδαλο.
O συγκεκριμένος λοιπόν επιβραβεύεται με:
Άμεση πρόσβαση λοιπόν στις παραγγελίες.
Άμεση πρόσβαση στο στοκ.
Άμεση πρόσβαση στους προμηθευτές.
Άμεση πρόσβαση στις τιμές.
Αποφασίζοντας μόνος σε ποια εταιρεία θα δίνει την παραγγελία.
Ένας ξένος που αύριο ή με τη λήξη της θητείας σας, θα φύγει και με τις προσβάσεις που του δώσατε μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα απόρρητα κι ευαίσθητα επιχειρηματικά δεδομένα όπου θέλει, πόσο μάλλον όταν έχει ομοειδή εταιρεία, όπως αποκάλυψαν νομική υπηρεσία αλλά και δημοσιογράφοι.
Παρά τις αντιδράσεις μας, παρά τις εκκλήσεις μας, παρά τις προτροπές μας συνεχίζετε μια αρρωστημένη κατάσταση πλήττοντας την εργασιακή ειρήνη που μάλλον δε σας ενδιαφέρει, αλλά ως μέλη του Δ.Σ., θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει η εικόνα ενός οργανισμού πρότυπο. Και πάνω απ’ όλα πρέπει να σας ενδιαφέρει η νομιμότητα.
– Οι δημοσιογράφοι ζητούν πιεστικά να δώσουμε στοιχεία και να κάνουμε δηλώσεις.
– Ο Ηλεκτρονικός τύπος έχει αναδείξει το θέμα και ίσως είναι μόνο η αρχή.
– Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες μας καλούν σε συναντήσεις.
– Η αξιωματική αντιπολίτευση την Παρασκευή κατέθεσε επερώτηση για την κατάσταση στο ΙΦΕΤ.
Όλα αυτά δημιουργήθηκαν με την πρωτοφανή αυτή απόφαση παραχώρησης των «κλειδιών» του ΙΦΕΤ σε έναν «συνεργαζόμενο – υπάλληλο – ανταγωνιστή».
Την απόφασή σας να τον δικαιώσετε για την ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά του, απέναντι σε γυναίκα και ανώτερή του ιεραρχικά, δε θα την επανεξετάσουμε. Την έγραψε η ιστορία και δεν αλλάζει. Θα την πάρουμε ως αντίγραφο πρακτικών για το μέλλον και τις περαιτέρω ενέργειές μας. Δε την ξεχνάμε ασφαλώς, ούτε θα την αφήσουμε στην τύχη της. Θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, με αρχής γενομένης το Υπουργείο Εργασίας και θα είμαστε όλοι μάρτυρες.
Την απόφασή σας όμως, για την άνευ όρων παράδοση του πιο σημαντικού κομματιού της εταιρείας και του ΕΟΦ σε έναν ξένο με ομοειδή επιχείρηση, με ομοειδή συμφέροντα (όπως αποκαλύφθηκαν και μας κοινοποιήθηκαν), θα την πάμε στους αρμόδιους, μιας και αυτή η απόφαση βάζει σε κίνδυνο την Εταιρεία μας.
Είναι απορίας άξιο το γιατί μένει στη θέση του, έπειτα μάλιστα από μια γνωμοδότηση-καταπέλτη της Νομικής Υπηρεσίας της Εταιρείας μας (η οποία έχει χρέος να προστατεύει το συμφέρον του Οργανισμού) και που ζητούσε να απομακρυνθεί άμεσα. Και ας μην λησμονούμε και τις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων, ότι υπάρχει σαφές ασυμβίβαστο για τον συγκεκριμένο συνεργαζόμενο – υπάλληλο. Εσείς πεισματικά τον κρατάτε με υπεραυξημένες αρμοδιότητες μάλιστα.
Το γιατί παίρνετε τέτοιες αποφάσεις θα το δείξει λοιπόν το μέλλον και η ιστορία και προφανώς θα το απαντήσετε στους αρμόδιους.
Όσο για την εξοικονόμηση πόρων που ισχυρίζεστε ότι προσφέρει ο εν λόγω «ενοικιαζόμενος» υπάλληλος, όπως σκόπιμα ακούγεται για να καλυφθούν όλα αυτά τα πρωτοφανή που συμβαίνουν, απαντάμε προσωρινά και θα επανέλθουμε, ότι είναι μηδαμινό στην πραγματικότητα (~0,26%).
Και το χειρότερο είναι πως οι ανεξέλεγκτες επιλογές του, έχουν οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις φαρμάκων, απαραίτητων για τους συνανθρώπους μας και φυσικά σε συχνές και έντονες διαμαρτυρίες από Συλλόγους Ασθενών !!!
Ευχόμαστε να μην είναι αργά. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι προμηθευτές μας να μας γυρίσουν την πλάτη, γιατί θα έχουμε γίνει ανάγνωσμα με αυτές τις τακτικές και συμπεριφορές στα ΜΜΕ και η Εταιρεία θα έχει οδηγηθεί στην απαξίωση.
Αυτή η Εταιρεία, αξιότιμοι κύριοι, ποτέ μα ποτέ στο πέρασμα των χρόνων δεν έδωσε αφορμή για το οτιδήποτε. Το προσωπικό της αποτελεί κόσμημα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αυτή η Εταιρεία λειτούργησε με κανόνες, διαφάνεια, δικλείδες ασφαλείας, οργανόγραμμα, καταγεγραμμένες και διαυγείς διαδικασίες.
Θα ανταποκριθούμε άμεσα στο κάλεσμα των πολιτικών κομμάτων για συναντήσεις. Αρχής γενομένης από το κυβερνόν κόμμα. Η κραυγή αγωνίας μας, που εσείς δεν ακούτε, εισακούσθηκε από πολλούς άλλους.
Οι αντιδράσεις μας δε σας προβλημάτισαν έως σήμερα.
Τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις, που δεν αμφισβητούνται πλέον από κανέναν, δε σας ενοχλούν.
Θα πράξουμε τα απολύτως νόμιμα για να προασπίσουμε την εταιρεία που εργαζόμαστε και εμείς και μόνο εμείς φέραμε τόσο ψηλά.
Σας χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου. Η αγορά βοά, το ΙΦΕΤ ακούγεται για πράγματα και ενέργειες που επί των ημερών σας δημιουργήθηκαν. Οι δημοσιογράφοι ψάχνουν κάθε μέρα στοιχεία. Εταιρείες φαντάσματα ή εταιρείες νεόκοπων φαρμακάδων χτυπούν την πόρτα μας.
Το ΙΦΕΤ αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια της κάθε κυβέρνησης.
Ο κύριος λόγος του είναι να βρίσκει τα φάρμακα των Ελλήνων ασθενών, που είναι σε έλλειψη, βοηθώντας την πολιτική ηγεσία να μην εκβιάζεται από μεγαλοκαρχαρίες του χώρου.
Ορισμένοι ονειρεύονται να αναλάβουν το έργο της Κρατικής Φαρμακαποθήκης.
Εμείς τους λέμε ότι δε θα τους περάσει.
Η νομιμότητα θα κυριαρχήσει.
Σας καλούμε να δώσετε λύση τώρα»
Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. σε ενημέρωση για να μάθουν την αλήθεια και τους κινδύνους.
Σας καλούμε να αποφασίσετε τα αυτονόητα για μια υγιή επιχείρηση ώστε να επανέλθει η νομιμότητα, η ηρεμία, η τήρηση των διαδικασιών.
Σας καλούμε να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων και του οργανισμού.
Προχωρούμε σε νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 περιμένοντας έστω και την ύστατη στιγμή να μας ακούσετε πριν είναι πολύ αργά για την εταιρεία μας».

Η ερώτηση στη Βουλή

Εν τω μεταξύ στην ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Αντώνης Μυλωνάκης επικαλούμενος τα δημοσιεύματα του bankingnews.
Ο κ. Μυλωνάκης ερωτά τον κ. Κικίλια αν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα του bankingnews , αν προτίθεται να ζητήσει εισαγγελική έρευνα , αν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κάλυψη της Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς του ΙΦΕΤ και αν κρίνει ότι δεν θίγονται θέματα συμφερόντων , όταν μέλος του ΔΣ του ΙΦΕΤ είναι και ΓΓ ΔΣ Ομίλου που δραστηριοποιείται στο πεδίο των φαρμάκων.
Το κείμενο της ερώτησης
ΕΡΩΤΗΣΗΕΛΛΗΝΙΚΗΛΥΣΗΣΕΚΙΚΙΛΙΑ_1.pdf

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης