Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παρά τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας η Jumbo προχωράει το επενδυτικό της σχεδιασμό

tags :
Παρά τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας η Jumbo προχωράει το επενδυτικό της σχεδιασμό
Ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Jumbo – Αυξημένες οι ελεύθερες ταμειακές ροές
Σχετικά Άρθρα

Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και τις καθυστερήσεις τόσο στην αδειοδότηση όσο και την υλοποίηση των έργων λόγω της πανδημίας, η Jumbo συνεχίζει με την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού χωρίς να παρεκκλίνει από τη μακροπρόθεσμη στρατηγική επέκτασης του δικτύου της.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση στην Ελλάδα ο Όμιλος διαθέτει 52 καταστήματα.
Στόχος της Εταιρείας είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του υπάρχοντος δικτύου και υποδομών της Εταιρείας μέσω της επαναξιολόγησης αλλά και αναβάθμισης των παλαιών καταστημάτων όπως είχε προαναγγελθεί καθώς και η επέκταση του δικτύου σε σημεία που δεν έχει ακόμα παρουσία η Εταιρεία.
Πρόθεση της εταιρείας είναι η προσθήκη ενός καταστήματος στην Ελλάδα μέσα στην τρέχουσα χρήση.
Στη Βουλγαρία, η θυγατρική εταιρεία «JUMBO ΕC.B LTD», διέθετε μέχρι την 31.12.2020 εννιά καταστήματα, και συγκεκριμένα τέσσερα στη Σόφια, ένα στο Plovdiv, ένα στην Varna, ένα στην πόλη Burgas, ένα στην πόλη Rousse και ένα στην πόλη Stara Zagora.
Πρόθεση της εταιρείας είναι η προσθήκη ενός ακόμα καταστήματος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Στην Κύπρο, η θυγατρική εταιρεία JUMBO TRADING LTD, διέθετε μέχρι την 31.12.2020 πέντε καταστήματα.
Ένα στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα, δύο στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο.
Πρόθεση της εταιρείας είναι η προσθήκη ενός υπερ-καταστήματος στην Λευκωσία στον επόμενο χρόνο.
Στην Ρουμανία, η θυγατρική Εταιρία «JUMBO ΕC.R SRL», διαθέτει μέχρι σήμερα δεκατέσσερα υπέρ-καταστήματα.
Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα λειτουργούν τέσσερα καταστήματα στο Βουκουρέστι, ένα στην Τιμισοάρα, ένα στην Οράντεα, ένα στην Αράντ, ένα στο Πλοϊέστι, ένα στο Πιτέστι, ένα στη Κωστάντζα, ένα στη Suceava, ένα στο Bacau, ένα στην Braila και ένα στο Brasov.
Πρόθεση της εταιρείας είναι η προσθήκη ενός υπερ-καταστήματος στη Craiova (12.500τ.μ. περίπου), κατά την τρέχουσα χρήση. Ο Όμιλος έχει προχωρήσει στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται στις περιοχές Iasi και Sibiu στη Ρουμανία, με σκοπό την δημιουργία υπερ-καταστημάτων Jumbo 14.000τμ περίπου το καθένα.
Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο ο Όμιλος έχει παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εντός του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος στη Ρουμανία.
Σημειώνεται, ότι η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO σε έξι χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο).
Η Εταιρία κατά τη χρήση 2020 προχώρησε σε σύμβαση εμπορικής συνεργασίας με την Fox Group, η οποία είναι ηγέτιδα στο χώρο του λιανεμπορίου στο Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, με 9 σήματα δικά της και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο.
Με τη συμφωνία παρέχεται σε αυτή το αποκλειστικό δικαίωμα για το άνοιγμα στο Ισραήλ νέων καταστημάτων, που θα φέρουν το σήμα «Jumbo» και θα εμπορεύονται προϊόντα του Ομίλου Jumbo.
Ο Όμιλος Jumbo έχει ηγετική θέση στη λιανική πώληση παιχνιδιών, ειδών βρεφανάπτυξης, ειδών δώρων, ειδών σπιτιού, βιβλιοχαρτοπωλείου κλπ. συναφών και ομοειδών ειδών και στόχος του είναι η διατήρησή της.
Ως μέσα για την υλοποίηση του στόχου αυτού αποτελούν ο συνεχής εμπλουτισμός της
ποικιλίας των εμπορευομένων προϊόντων της με βάση τις εξελίξεις και τις τάσεις της ζήτησης στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, η διατήρηση των τιμών των προϊόντων σε ανταγωνιστικά επίπεδα καθώς και η διαφήμιση της ισχυρής επωνυμίας.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για το 2021 πρόθεση της διοίκησης είναι να καταβάλει με τη μορφή έκτακτης χρηματικής διανομής ίσης διανομή ίση με το μέρισμα της 12μηνης χρήσης 2018/2019 δηλαδή μικτού ποσού 0,47 ευρώ ανά μετοχή.
Πρόθεση είναι η χρηματική διανομή να καταβληθεί αμέσως μετά την περίοδο τριών μηνών αδιάλειπτης και ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων.
Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν καλά τα αποτελέσματα και ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 138,7 εκατ. ευρώ λόγω της πανδημίας, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν στα 153,8 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 01.01.2021 έως 31.03.2021 ήταν μειωμένες κατά 11% περίπου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης