Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Στα 200.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού – Πιθανό να έχουμε 900 διασωληνωμένους

Τζανάκης: Στα 200.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού – Πιθανό να έχουμε 900 διασωληνωμένους
Προτιμότερο να φύγουν από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα οι πολίτες παρά να είναι σε διαμερίσματα είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 150.000 με 200.000 διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε και στους 900 διασωληνωμένους.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι τα κρούσματα προκύπτουν από τα μοντέλα των τελευταίων 15 ημερών και εξέφρασε την διαφωνία του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος χθες είπε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 27.000.
«Ακόμα και με ένα απλό άθροισμα συνολικά των κρουσμάτων των τελευταίων 15 ημερών δεν προκύπτει αυτός ο αριθμός, που έδωσε ο υπουργός.
Δεν ξέρω από που εδράζεται αυτή η εκτίμηση, αλλά δεν συμφωνώ» τόνισε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως «η δική μας εκτίμηση είναι ότι τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται κάθε μέρα από τα τεστ τα οποία γίνονται πρέπει να τα πολλαπλασιάζουμε επί πέντε και έξι για να έχουμε την πραγματική εικόνα».
Ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται στις 26 με 27 Απριλίου, να δούμε ακόμη και 900 ασθενείς διασωληνωμένους, αν και τόνισε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση καθώς παρατηρείται μία επιπεδοποίηση του κύματος, ίσως και να σημειώνεται ήδη μία ελαφρά και αργή αποκλιμάκωση.
Μιλώντας για το Πάσχα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι παρότι υπάρχει μια βάση στην ανησυχία που υπάρχει για το «Πάσχα στο χωριό», εκτιμά όμως ότι είναι προτιμότερο να φύγουν από τα αστικά κέντρα οι πολίτες, παρά να συνωστίζονται σε διαμερίσματα στις γιορτές.
«Η διασπορά θα μπορούσε, εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα, να είναι μεγαλύτερη, αν μείνει ο κόσμος στα αστικά κέντρα.
Η κόπωση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και είναι προτιμότερο η αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης