Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Erdogan με Μητσοτάκη «βλέπουν» οι Τούρκοι - Η ερμηνεία της δήλωσης Πελώνη

Συνάντηση Erdogan με Μητσοτάκη «βλέπουν» οι Τούρκοι - Η ερμηνεία της δήλωσης Πελώνη
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε απευθύνει έμμεση πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό από τις αρχές Ιανουαρίου, με την ελληνική κυβέρνηση να τηρεί στάση αναμονής
Σχετικά Άρθρα
Νέα σενάρια για επικείμενη συνάντηση του Recep Tayyip Erdogan με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διακινούν οι Τούρκοι με αφορμή σχετική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπους, Αριστοτελίας Πελώνη.
«Εμείς είμαστε πάντα υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου και πηγαίνουμε βήμα προς βήμα και επιδιώκουμε να εμπεδώνουμε ένα καλό κλίμα και παγίως ζητάμε αποχή της Τουρκίας από προκλητικές ενέργειες.
Μία τέτοια συνάντηση (σσ. μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου) θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Και η δήλωση αυτή ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέα σενάρια στον τουρκικό Τύπο.
«Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης: Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Μητσοτάκη και του Erdogan» είναι ο τίτλος της τουρκικής Hurriyet.
Capture_4.JPG
Στο δημοσίευμα επικαλούνται οι δηλώσεις της κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντάκτων με τον Τούρκο αρθρογράφο να αναφέρει: «Επισημαίνοντας ότι στόχος της Αθήνας είναι να μειώσει την ένταση και να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα, η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, (Αριστοτελία) Πελώνη, δήλωσε ότι με την πρώτη ευκαιρία, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τον προέδρου Recep Tayyip Erdogan».

Η έμμεση πρόσκληση σε Μητσοτάκη


Ο Τούρκος πρόεδρος είχε απευθύνει έμμεση πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό από τις αρχές Ιανουαρίου, με την ελληνική κυβέρνηση να τηρεί στάση αναμονής.
«Σε όλες τις συνομιλίες που είχαμε κρατήσαμε πάντα θετική προσέγγιση στο θέμα της συνάντησης μας με τον κύριο Μητσοτάκη.
Έχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών
μας.
Είπαμε πως μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Είπαμε επίσης πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο πρωθυπουργό, πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα.
Οι εξελίξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Erdogan.
«Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί ανοιχτούς διαύλους και δεν είναι είδηση μια συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο.

Ας γίνει πρώτα η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και εδώ είμαστε να το δούμε» είχε δηλώνει στα μέσα Μαρτίου η κ. Πελώνη όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Οι σημερινές της δηλώσεις, ωστόσο, έτυχαν θερμής υποδοχής στην Τουρκία, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης σε τέτοιο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης