Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γερμανία: Στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς τα ελληνικά νησιά

Γερμανία: Στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς τα ελληνικά νησιά

Οι κορυφαίοι γερμανικοί τουρ-οπερέιτορς της χώρας προτείνουν Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές

Για μια ακόμη χρονιά η Γερμανία ψηφίζει Ελλάδα, αναφέροντας τις προτιμήσεις των μεγάλων τουρ-οπερέιτορς της χώρας όπου τα ελληνικά νησιά φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις επιλογής για τους Γερμανούς πολίτες που θα ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, από τις 14 Μαίου οι επισκέπτες από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ θα μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας. Προϋπόθεση, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, είναι να έχουν εμβολιασθεί ή να προσκομίσουν αρνητικό μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό.
Στη συνέχεια θα μπορούν ελεύθερα να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Ήδη από τον Μάιο, η Αθήνα είχε αποφασίσει, σε διμερές επίπεδο, την άρση της καραντίνας για επισκέπτες από το Ισραήλ.
Από τις αρχές της χρονιάς η ελληνική κυβέρνηση πιέζει για την καθιέρωση ενός ενιαίου ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμών, που θα ισχύει σε όλη την ΕΕ.

Κρήτη στην κορυφή για TUI

Τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για τις οικογένειες Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεγάλων τουρ-οπερέιτορς, παρουσιάζει το ειδησεογραφικό δίκτυο N-TV.
Για την TUI, τον κορυφαίο εκπρόσωπο του κλάδου, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα ελληνικά νησιά, αλλά εκτιμάται ότι στις αρχές της θερινής σεζόν θα ανακάμψει και η Μαγιόρκα. Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για το καλοκαίρι είναι, με σειρά προτίμησης, οι εξής: Κρήτη, Μαγιόρκα, Ρόδος, Κως και η τουρκική ριβιέρα. "Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Ελλάδα προτιμούν ιδιαίτερα οι οικογένειες", αναφέρει η εταιρεία.
Η DER Touristik αναφέρει ότι στις κλασικές διακοπές για μπάνια οι επισκέπτες προτιμούν Μαγιόρκα και Κανάριες Νήσους, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κροατία.
Η FTI εμφανίζει μεγάλη ζήτηση για Ελλάδα, Ντουμπάι, Τουρκία.
Για την Alltours οι τουρίστες προτιμούν κυρίως τη Μαγιόρκα, τις Κανάριες Νήσους, την Ελλάδα την Τουρκία, αλλά και τη Βουλγαρία.
Τέλος η Schauinsland Reisen εμφανίζει ως δημοφιλέστερους προορισμούς, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, την Ελλάδα, την Τουρκία, τις Κανάριες Νήσους και τον Άγιο Δομίνικο, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης