Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Ψηφιακή μέριμνα» σημαίνει Public

tags :
«Ψηφιακή μέριμνα» σημαίνει Public
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα στα Public

Όπως ίσως γνωρίζεις, με το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, 560.000 παιδιά και νέοι ηλικίας από 4 έως 24 ετών, μαθητές και σπουδαστές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέο ψηφιακό εξοπλισμό με έκπτωση 200 ευρώ που θα δοθεί υπό τη μορφή voucher το οποίο οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να το εξαργυρώσουν σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα (όταν ανοίξουν με το καλό).

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους δικαιούχους, αλλά και εγγραφή στη σχετική λίστα ώστε να ενημερωθείς άμεσα μόλις ανοίξει το πρόγραμμα μπορείς να βρεις στην ειδική σελίδα του Public εδώ: https://www.public.gr/cat/landing/psifiaki-merimna.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε συνοπτικά ότι οι δικαιούχοι επιλέγονται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν τα στοιχεία του Taxisnet ούτως ώστε να διαπιστώσει κάποιος εάν εντάσσεται στο πρόγραμμα. Εάν ναι, θα εκδοθεί το σχετικό voucher, το οποίο όπως είπαμε μπορεί να εξαγοράσει. Η σχετική εφαρμογή βρίσκεται εδώ https://www.digital-access.gov.gr/ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν από τις 5 Απριλίου 2021 και να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Ψηφιακή Μέριμνα – Προϋποθέσεις, δικαιούχοι και τι μπορείς να αγοράσεις

Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα καλύπτει tablets, φορητούς υπολογιστές (notebooks, chromebooks), αλλά και συσκευές 2-σε-1, καθώς και σταθερούς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων desktops και all-in-ones. Στην ειδική σελίδα του Public θα μάθεις ποιες συσκευές συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επιπλέον έχε υπόψη σου ότι οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν και περιφερειακά, όπως οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο, κάμερα, ακουστικά κ.λπ, σε συνδυασμό με κάποιο επιτραπέζιο σύστημα.

Χρήσιμα tips για να επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή

Ποιο tablet είναι κατάλληλο; Το αιώνιο ερώτημα. Η συμβουλή μας εδώ είναι να επιλέξεις το καλύτερο tablet που σηκώνει το πορτοφόλι σου, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη την έκπτωση των 200 ευρώ της Ψηφιακής Μέριμνας. Πολύ RAM, πολύς αποθηκευτικός χώρος είναι τα πιο βασικά στοιχεία και αυτό διότι τα πολύ φθηνά tablets κάνουν συμβιβασμούς ακριβώς σε αυτά τα σημεία και επειδή τηλεμαθήματα σημαίνει συνεχή σύνδεση στο Wi-Fi και χρήση κάποιας πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, η πείρα μας λέει ότι όσο πιο πολλά τα GB, τόσο το καλύτερο. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι το tablet δεν θα παίζει μόνο το ρόλο της οθόνης, αλλά και του βιβλίου και του τετραδίου. Όλα τα σχολικά βιβλία είναι διαθέσιμα για κατέβασμα στο ebooks.edu.gr. Επομένως και πάλι, ο αποθηκευτικός χώρος και η RAM είναι το άλφα και το ωμέγα κατά την επιλογή.

Μήπως να πάρω laptop; Εάν δεν έχεις ή αν έχεις κάποιο παλιό μοντέλο η απάντηση είναι «εννοείται». Καλά τα tablets, αλλά δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο της βασικής συσκευής, αλλά συμπληρωματικό. Ένα laptop είναι πιο βολικό, πιο γρήγορο και πιο κοντά στην έννοια των τηλεμαθημάτων διότι εκτός από παρακολούθηση θα πρέπει και να γράφεις τις εργασίες σου, να χρησιμοποιείς προγράμματα εικόνας, browsers και πολλά άλλα. Σε όλα αυτά και πολύ περισσότερα τα laptops υπερτερούν. Όλα τα laptops έχουν ενσωματωμένη κάμερα, επομένως θα μπορέσεις να συνδεθείς στην ψηφιακή τάξη σου. Σημεία που πρέπει να προσέξεις είναι τα εξής:

  • RAM: Μην επιλέξεις κάτι κάτω από 8GB. Εδώ ισχύουν ότι και στα tablets, δηλαδή αν έχεις συνεχώς το Webex ή το Teams ανοιχτό, δυο, τρία tabs του browser και ένα Word ή Excel, το σύστημα θα αρχίσει να ζητάει περισσότερα GB.
  • Αποθηκευτικός χώρος: Υπάρχουν ultrabooks με 32 μόλις GB αποθηκευτικό χώρο τα οποία δεν επαρκούν καν για να τρέξουν τα Windows Η εμπειρία μας λέει ότι οτιδήποτε κάτω από 64GB (μιλάμε για τα πολύ λεπτά και ελαφριά συστήματα) θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Τα 256GB πρέπει να είναι το κατώτατο όριο, ενώ οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι καλοδεχούμενο.
  • Γραφικά: Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Η ενσωματωμένη στον επεξεργαστή τα καταφέρνει μια χαρά. Αν όμως θες να παίζεις και κανέναν παιχνιδάκι (όχι την ώρα των μαθημάτων προφανώς) τότε θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία και βεβαίως budget.

Χρειάζομαι desktop; Στην πραγματικότητα όχι, αφού με ένα laptop μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Ο μόνος λόγος να επιλέξεις κάποιο desktop σύστημα είναι εάν σε ενδιαφέρει η αναβάθμιση, δηλαδή θες κάποια στιγμή να προσθέσεις μεγαλύτερη κάρτα γραφικών, ίσως να αλλάξεις επεξεργαστή κ.λπ, είσαι δηλαδή gamer. Από την άλλη, θα χρειαστείς και περιφερειακά, πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη. Τα desktop προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες συνδέσεων και αναβαθμίσεων, αλλά από την άλλη καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο, έχουν πολλά καλώδια, ενώ δεν είναι φορητά. Σκέψου τι πραγματικά χρειάζεσαι και πράξε αναλόγως.

Με κάθε αγορά το Public υποστηρίζει το πρόγραμμα «ΔΕΣΜΟΣ για τα σχολεία»

Η τεράστια ποικιλία προϊόντων, η αξιοπιστία του brand και οι χαμηλές τιμές είναι οι βασικοί λόγοι για να κάνουν κάποιον να προτιμήσει το Public και για εξαργύρωση του κουπονιού της Ψηφιακής Μέριμνας. Τώρα, όμως έχεις κι άλλον έναν λόγο, εξίσου σημαντικό θα λέγαμε. Ο λόγος αυτός είναι ότι το Public στηρίζει το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ». Συγκεκριμένα με τις αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού και τη χρήση του κουπονιού της Ψηφιακής Μέριμνας, το Public στηρίζει το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» το οποίο εξοπλίζει τις αίθουσες πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας. Αξίζει να τονίσουμε ότι από το 2012, χάρις σε δωρεές μεμονωμένων ατόμων και εταιρειών που ξεπερνούν τα €220.650 εξοπλίστηκαν 116 σχολεία σε 63 περιοχές ανά την Ελλάδα με απαραίτητα είδη, εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό περιβάλλον για πάνω από 12.000 μαθητές.
Έτσι, ξέρεις ότι με κάθε ευρώ που ξοδεύεις στα Public για να εξοπλιστείς εσύ ο ίδιος/α, βάζεις κι εσύ το μικρό σου λιθαράκι για να αποκτήσει το σχολείο σε κάποια γωνιά της Ελλάδας τον εξοπλισμό που χρειάζεται.

Για κάθε συσκευή μπες στο Public

Ό,τι συσκευή σκέφτεσαι να αγοράσεις με το voucher των 200 ευρών (υπό την προϋπόθεση ότι το δικαιούσαι) τα Public είναι ο απόλυτος προορισμός. Αμέτρητα tablets, laptops, desktops, αλλά και περιφερειακά σε περιμένουν να διαλέξεις. Μην περιμένεις άλλο. Εάν λοιπόν πληροίς τις προϋποθέσεις της δράσης Ψηφιακή Μέριμνα, μπες στο https://www.public.gr/cat/landing/psifiaki-merimna και αναβάθμισε τον εξοπλισμό σου τώρα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης