Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

AON, Parsyl και Ascot ασφαλίζουν την μεταφορά και διανομή εμβολίων Covid-19

AON, Parsyl και Ascot ασφαλίζουν την μεταφορά και διανομή εμβολίων Covid-19
Δύο μεγάλες ασφαλιστικές και ένας αντασφαλιστής κάτω από την ομπρέλα της ΑΟΝ

Κοινοπραξία με σκοπό την ασφαλιστική κάλυψη της αλυσίδας για την μεταφορά του εμβολίου κατά του Covid-19 σύναψαν η Βρετανική μεσιτική ασφαλίσεων Aon Plc (AON), η insurtech Parsyl Inc από το Ντένβερ και η Ascot Group Ltd η οποία θα κάνει το βασικό underwriting των κινδύνων.
Τους κινδύνους της μεταφοράς του εμβολίου θα παίρνουν οι: Chubb European Group SE, η American International Group Inc. (AIG), με αντασφαλιστή την Munich Re. Αλλοι ασφαλιστές που θα παίρνουν τους κινδύνους είναι οι: AEGIS London, Antares Managing Agency Ltd., Axa SA, Axa XL, Axis Insurance Co., Beazley PLC, Fidelis Insurance Holdings Ltd., MS Amlin Ltd. και η Talbot Underwriting Ltd, κατά την συμφωνία της ΑΟΝ.
Οι καλύψεις θα ενεργοποιούνται για εκείνες τις δόσεις του εμβολίου, όπου η μεταφορά τους δεν θα εμπίπτει στο εύρος της συμφωνημένης θερμοκρασίας για την μεταφορά και την αποθήκευση τού, αποζημιώνοντας τους διανομείς για τις οικονομικές ζημιές που προκλήθηκαν.
Στο μηχανισμό των καλύψεων περιλαμβάνεται και παρέχεται δωρεάν από την ΑΟΝ για το 2021 η χρήση αισθητήρων και η ανάλυση δεδομένων σε εταιρείες που δουλεύουν για την διανομή του εμβολίου.
Ανοικτή και για άλλα μέρη η κοινοπραξία
Η κοινοπραξία είναι ανοικτή προκειμένου να εισέλθουν και νέα άλλα μέρη σχετικά με τον χώρο και με την εφοδιαστική αλυσίδα που διακινεί το εμβόλιο, όπως φαρμακευτικές εταιρείες, κυβερνητικοί φορείς, εταιρείες μεταφορών και logistics, διανομείς, συστήματα υγείας, αλυσίδες φαρμακείων, κέντρα εμβολιασμού.
Όλα τα έσοδα από την ασφάλιση της μεταφορά και διανομής του εμβολίου κατά της πανδημίας του Covid-19, από το νέο πακέτο καλύψεων το 2021, η ΑΟΝ σχεδιάζει να ταωδώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς για την αντιμετώπιση των οικονομικών παρενεργειών της πανδημίας.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης