Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 1,537% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου, παρά τα στοιχεία για ανεργία και πωλήσεις

ΗΠΑ: Στο 1,537% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου, παρά τα στοιχεία για ανεργία και πωλήσεις

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο τυο 2020 οι αιτήσιες για επιδόματα ανεργίας, άλμα 9,8% στις λιανικές πωλήσεις το Μάρτιο

Σχετικά Άρθρα
Σε πτωτική βρέθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 παρά τα ισχυρά στοιχεία για τα αιτήματα για επιδόματα ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται δημοσίευμα του CNBC.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση περίπου 9 μονάδων βάσης σε 1,543% κατά το μέσον της συνεδρίασης για μειωθεί αργότερα ακόμη περισσότερο στο 1,537%.
Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου μειώθηκε περίπου κατά 11 μονάδες βάσης στο 2,14%.


Πωλήσεις – ανεργία

Καθώς οι επιταγές των 1.400 δολαρίων μπήκαν στους λογαριασμούς εκατομμυρίων Αμερικανών, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 9,8% το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος εμπορίου του υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης το Υπουργείο Εργασίας να ανακοίνωσε 576.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2020 την εβδομάδα που έληξε στις 10 Απριλίου ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 700.000.

Νομισματική πολιτική

«Είναι προφανές ότι η απότομη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων εντός του 2021 έχει ‘τιμολογήσει’' την ανάκαμψη της οικονομίας και στις τρέχουσες ανοδικές πιέσεις στις τιμές», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας επενδυτικών συμβούλων Bleakley, Peter Boockvar, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
«Προβλέπουμε ότι θα έχουμε εύρος απόδοσης στους 10ετείς τίτλους 1,60-1,77% για τους επόμενους μήνες, όταν συνειδητοποιηθεί ότι οι πιέσεις στο κόστους που διαρκούν πολλές δεκαετίες δεν είναι τόσο παροδικές και στη συνέχεια θα έχουμε μια άνοδο των επιτοκίων.
Θα είναι επίσης μια στιγμή που θα βρεθούμε κοντα στο σημείο άρσης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από τη Fed», πρόσθεσε.
τρασθρυ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης