Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

AXA: Ο ασφαλιστικός γίγαντας δέχεται πληρωμές σε Βitcoin στην Ελβετία

AXA: Ο ασφαλιστικός γίγαντας δέχεται πληρωμές σε Βitcoin στην Ελβετία
Σε μια στρατηγική απόφαση προχώρησε η AXA Ελβετίας
Σχετικά Άρθρα

Σε μια στρατηγική απόφαση προχώρησε ο ασφαλιστικός κολοσσός AXA, αφού, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, o ελβετικός βραχίονας αναμένεται να υιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα, και συγκεκριμένα το Bitcoin, ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα που παρέχει, πλην των ασφαλειών ζωής.
«Η AXA είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελβετία που θα επιτρέψει στους πελάτες της να διενεργούν πληρωμές με Bitcoin» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Έτσι, επενδύουμε στο ψηφιακό μέλλον του οργανισμού μας και ανταποκρινόμαστε στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για περισσότερες επιλογές σε ό,τι αφορά τις μεθόδους πληρωμής» καταλήγει.

Έρευνα αγοράς

Και αν για εμάς η εν λόγω απόφαση ήταν ως κεραυνός εν αιθρία, για την AXA είναι απότοκο μιας έρευνας αγοράς σε δείγμα πελατών η οποία ξεκίνησε το 2019.
Η επικεφαλής Ανοικτής Καινοτομίας της εταιρείας, Claudia Bienentreu, υποστήριξε ότι η κίνηση «είναι η απάντηση της AXA στην έντονη ζήτηση από τους πελάτες της για εναλλακτικές λύσεις πληρωμών, με τις νέες τεχνολογίες να διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο».

Ισολογισμός

Η εταιρεία δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν διαθέτει bitcoin στον ισολογισμό της, όμως έχει συνάψει συνεργασία με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitcoin Suisse, που θα τη βοηθήσει στη μετατροπή ελβετικών φράγκων στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.
Η AXA δεν θα χρεώνει για αυτήν τη νέα επιλογή πληρωμής. Ωστόσο, η Bitcoin Suisse θα λαμβάνει προμήθεια 1,75% ανά συναλλαγή.
Και έπεται συνέχεια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης