Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Παράγουμε «καλό χρέος», ανάκαμψη με στοχευμένες επενδύσεις

Draghi (Ιταλία): Παράγουμε «καλό χρέος», ανάκαμψη με στοχευμένες επενδύσεις
Το 2022 θα ληφθούν αποφάσεις για τη μείωση του χρέους των κρατών της Ευζώζώνης, χωρίς να πληγεί η ανάκαμψη, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi
Σχετικά Άρθρα

Στην ανακοίνωση της χαλάρωσης των περιοστεϊκών μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi ο οποίος εξήγησε ότι η χαλάρωση αυτή βασίζεται σε ένα «λογικό ρίσκο» που η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναλάβει και ότι κύρια προϋπόθεση είναι η τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας, από μέρους των πολιτών, στους ανοικτούς χώρους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 16 Απριλίου.
Ο Ιταλός υπουργός υγείας, Roberto Speranza, πρόσθεσε ότι αν τα επιδημιολογικά στοιχεία συνεχίσουν να βελτιώνονται, τα γυμναστήρια μπορεί να ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου και τα εκθεσιακά κέντρα, ενδεχομένως, στις αρχές Ιουλίου.

Ιταλική οικονομία

Αναφερόμενος επίσης στην νέα αύξηση του κρατικού ελλείμματος κατά 40 δισ. ευρώ, για να δοθούν επιπλέον ενισχύσεις σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, ο Mario Draghi τόνισε: «Πρόκειται για καλό χρέος, παράγουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε χρέος, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν προσεκτικά στοχευμένες επενδύσεις, με την απλούστευση των σχετικών κανονισμών».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες που έμειναν χωρίς εισόδημα, αλλά και τις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν.

Μείωση χρέους

Σε ότι αφορά την γενικότερη αντιμετώπιση του αυξανόμενου χρέους των χωρών μελών της ΕΕ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και καθ΄ όλη την επόμενη χρονιά και το πιο λογικό είναι να αναληφθούν σοβαρές δεσμεύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά χωρίς να ζημιωθεί η οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης