Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Απελπιστική η κατάσταση στις ΜΕΘ - Παρακινδυνευμένο το Πάσχα στο χωριό

Καπραβέλος: Απελπιστική η κατάσταση στις ΜΕΘ - Παρακινδυνευμένο το Πάσχα στο χωριό
Αυτό που πρέπει να σηζητάμε με βάση την εικόνα που υπάρχει είναι «τι θα κλείσει και όχι τι θα ανοίξει

Έντονη είναι η διαφωνία των ειδικών στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει το Πάσα στο χωριό την ώρα που οι ΜΕΘ ασφυκτιούν με τους διασωληνωμένους να σπάνε τα αρνητικά ρεκόρ κάθε μέρα.
Ο Διευθυντής της Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος χαρακτήρισε «απελπιστική» την κατάσταση στα νοσοκομεία λέγοντας ότι «ο αριθμός των εισαγωγών είναι δυσβάστακτος και δεν βλέπουμε κορύφωση του τρίτου κύματος. Ο νεότερος ασθενής είναι 40 ο μεγαλύτερος 65, κάθε εφημερία είναι χειρότερη από την προηγούμενη, έχουμε μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ, Παραδίδονται 18 κλίνες ΜΕΘ στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αλλά δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί».
Μιλώντας στο Open ο καθηγητής υπογράμμισε πως αυτό που πρέπει να σηζητάμε με βάση την εικόνα που υπάρχει είναι «τι θα κλείσει και όχι τι θα ανοίξει. Κάθε εφημερία σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, φροντίζουν οι άνθρωποι στις κλινικές να βοηθήσουν τους ασθενείς με μη μηχανικό τρόπο, αλλά πολλές φορές αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Λέγαμε ότι θα φτάσει η κορύφωση και θα δούμε λίγο φως, όμως υπάρχει προοδευτική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Κανείς από όσους νοσηλεύουμε δεν έχουν εμβολιαστεί».

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά

«Η διασπορά έχει πάρει τόσο τεράστιες διαστάσεις που ακόμη και στο ασανσέρ μπορεί να μολυνθείς, γιατί υπάρχει ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού και οι μεταλλάξεις έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να λειτουργήσει με προϋποθέσεις, αλλά η ψυχολογία είναι ότι τελειώσαμε και δεν ισχύει αυτό, θα το πληρώσουμε ακριβά, δεν τελειώσαμε με την πανδημία».
«Αυτό που προέχει είναι ο χαμηλός αριθμός εμβολιασμένων και η ασφυξία στο σύστημα Υγείας, δεν έχουμε άλλη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες. Θα ήταν ολέθριο και καταστροφικό να χαλαρώσουμε, είναι άκυρο να το συζητάμε να ανοίξει κάτι το Πάσχα. Η Γερμανία με 8.000 κλίνες ΜΕΘ κλείνει, εμείς υποβαθμίζουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης