Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές συμφωνίες των τελευταίων ετών

Reuters: Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές συμφωνίες των τελευταίων ετών
Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή και τη λειτουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία
Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες αμυντικών προμηθειών που έχουν γίνει ποτέ, η οποία όπως ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ θα ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η συμφωνία περιλαμβάνει σύμβαση 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή και τη λειτουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την ισραηλινή εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων Elbit Systems για μια περίοδο 22 ετών, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Οι προβλέψεις της συμφωνίας

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα δημιουργηθεί στα πρότυπα της σχολής πτήσεων του Ισραήλ και θα είναι εξοπλισμένο με 10 αεροσκάφη εκπαίδευσης M-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο.
Η Elbit θα παράσχει υποστήριξη για την αναβάθμιση και τη λειτουργία των αεροσκαφών T-6 της Ελλάδας.
Θα παράσχει επίσης εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη.
«Είμαι βέβαιος ότι (αυτό το πρόγραμμα) θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες και θα ενισχύσει τις οικονομίες του Ισραήλ και της Ελλάδας και έτσι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας θα ενισχυθεί σε αμυντικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz.
Η ανακοίνωση της συμφωνίας ακολουθεί χρονικά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο την Παρασκευή (16/4) μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ που συμφώνησαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία
Στις 5 Ιανουαρίου ο Gantz είχε ανακοινώσει, πως συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτοπούλου, να υπογράψει τη σύμβαση για την κατασκευή, λειτουργία και εξοπλισμό του εκπαιδευτικού κέντρου για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για μια περίοδο 20 ετών.
Εκείνη την περίοδο, το ιδιωτικό ισραηλινό κανάλι 12 είχε μεταδώσει πως το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας είχε επικρατήσει μεταξύ άλλων διαγωνιζομένων για το έργο.

israel_greece.JPGwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης