Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκπτωτη η εταιρεία Swiss Med για την παράδοση 3.000.000 self tests - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Έκπτωτη η εταιρεία Swiss Med για την παράδοση 3.000.000 self tests - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Η εταιρεία δεν μπόρεσε να παραδώσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μέσα στο συμβατικό χρόνο που όριζε η σύμβαση 
Η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την SwissMed από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ.
Η εταιρεία δεν μπόρεσε να παραδώσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μέσα στο συμβατικό χρόνο που όριζε η σύμβαση με αποτέλεσμα την κατάπτωση και της εγγυητικής που είχε καταθέσει.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες η Swiss Med είχε ενημερώσει ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των 3 εκατ. τεστ, οπότε είχε ζητήσει να της δοθεί χρονική παράταση.
Παρ όλα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η σύμβαση ορίζει αυστηρά ότι οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self-tests που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας.
Η σύμβαση προβλέπει ότι, εξαιτίας του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

 Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Το θέμα προκάλεσε τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση: 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

ΠΑΕΙ Η SWISSMED !!!!
ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΕΚΠΤΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ!!!!
ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ!!
ΥΓ Άλλαξε και χέρια δυο μέρες μετά που τη δουλειά… (Προφανως πέρασε στους πραγματικούς χρηματοδότες…ΒΑΣΤΑ ΙΚΕ…κατασκευαστική-λέει-εταιρεία…..)
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ για την εταιρεία μαϊμού ,οδήγησαν στο να μην γίνει η ΜΠΑΖΑ!!!
Δείτε εδώ πως ξεκίνησε το ξήλωμα :
https://www.facebook.com/100007004708966/posts/2849548418621954
Και εδώ:
https://www.facebook.com/100007004708966/posts/2850115778565218/

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB αναφέρθηκε στην «εταιρεία-φάντασμα που απασχόλησε τον Τύπο, καθώς δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο, ενώ αντιθέτως έχει άλλες περίεργες σχέσεις...».



Βελόπουλος:Έκπτωτη η εταιρεία "φάντασμα" των rapid self test

«Tο είπα στον πρωθυπουργό και έκανε πως δεν ξέρει! Eπιβεβαιωθήκαμε πάλι! Έκπτωτη η εταιρεία "φάντασμα" των rapid self test! Η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την Swiss Med από την οποία παρήγγειλε self test αντί 10.080.000 ευρώ! Πάντα μπροστά η @ellinikilisi» έγραψε στο Twitter o Κ. Βελόπουλος 


Screenshot_velopoulos.png

www.bankignnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης