Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει το τρίτο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη - Στο τέταρτο κύμα ήδη η Ισπανία, σε δεινή θέση η Γαλλία

Σαρώνει το τρίτο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη - Στο τέταρτο κύμα ήδη η Ισπανία, σε δεινή θέση η Γαλλία
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία βίωσαν το τρίτο κύμα τους στις αρχές του έτους και σε σύντομο χρονικό διάστημα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας
Ενώ η αύξηση των μολύνσεων COVID-19 επιβραδύνεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, άλλες αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων καθώς κατευθύνονται στο τρίτο κύμα της πανδημίας.
Όπως διαπιστώνει η Siatista, στα στοιχεία που συγκεντρώνει, μεταξύ του δεύτερου κύματος του φθινοπώρου και του τρίτου κύματος του 2021, η τροχιά των κρουσμάτων έγινε λιγότερο σαφής, καθώς οι χώρες μάχονται με τις μεταλλάξεις του ιού, ενώ η κόπωση δείχνει γιατί δεν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα από τους πολίτες και τους πολιτικούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στο Our World Data, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία βίωσαν το τρίτο κύμα τους στις αρχές του έτους και σε σύντομο χρονικό διάστημα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
21112.jpeg

Εντυπωσιακή βελτίωση μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ενώ η μάχη του Ηνωμένου Βασιλείου με την παραλλαγή B.1.1.7 και η επακόλουθη επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού οδήγησε σε μια εντυπωσιακή βελτίωση της κατάστασης, η Ισπανία είδε πρόσφατα τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται για άλλη μια φορά, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τέταρτο κύμα για τη χώρα.
Η Γαλλία ήταν μια από τις πρώτες στην Ευρώπη που εφάρμοσε ένα δεύτερο lockdown στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά ήταν πιο διστακτική κατά το τρίτο κύμα.
Η χώρα ανακοίνωσε σκληρά περιοριστικά μέτρα για τρίτη φορά στα μέσα Μαρτίου, αλλά ακόμη και ένα μήνα αργότερα, οι νέοι αριθμοί κρουσμάτων δεν δείχνουν πραγματική βελτίωση.
Παρόμοια η κατάσταση και στη Γερμανία.
Η χώρα πέρασε από δύο κύματα χωρίς να βγει ποτέ από το δεύτερο lockdown, το οποίο ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, αλλά έγινε αυστηρότερα στις 16 Δεκεμβρίου.
Με δέσμες διαφορετικών κανόνων και περιορισμών σε κάθε κρατίδιο έκανε το χειρισμό της κατάστασης πιο δύσκολο.
Τα ανοίγματα που είχαν εγκριθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου αλλά αντιστράφηκαν σχεδόν αμέσως.
Η Ιταλία, η οποία όπως η Ισπανία βασίζεται σε ένα περιφερειακό σύστημα περιορισμών, επέβαλε ένα αυστηρό προσωρινό lockdown ανατολικά, αλλά πρόσφατα είδε τους αριθμούς κρουσμάτων του τρίτου κύματος να αυξάνονται ξανά.
Η πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων έχει καταστήσει τη Γαλλία την τέταρτη χώρα που πλήττεται περισσότερο στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο κατέβηκε στην 6η θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης