Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εκδήλωση μνήμης για τα 80.000 θύματα του κορωνοϊού

Γερμανία: Εκδήλωση μνήμης για τα 80.000 θύματα του κορωνοϊού
Στο Κέντρο Συναυλιών του παλιού ανατολικού Βερολίνου, επί της εμβληματικής Gendarmenmarkt, έγινε η κεντρική εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης

Στο Κέντρο Συναυλιών του παλιού ανατολικού Βερολίνου, επί της εμβληματικής Gendarmenmarkt, έγινε η κεντρική εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης, με τη συμμετοχή ελάχιστων προσκεκλημένων και τους συγγενείς πέντε θυμάτων στο επίκεντρο.
Σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσία του Ομοσπονδιακού Προέδρου Frank-Walter Steinmeier, της Καγκελαρίου Merkel, του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, πέντε πολίτες μίλησαν για τους ανθρώπους που έχασαν και άφησαν ένα κερί σε ειδικά διαμορφωμένο μνημείο.
 

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η πανδημία, η οποία μας αναγκάζει ήδη να κρατάμε αποστάσεις, να οδηγήσει και την κοινωνία σε ρήγμα», τόνισε ο κ. Steinmeier στην ομιλία του και ζήτησε η σημερινή Ημέρα Μνήμης να είναι και ημέρα συνοχής για τη χώρα.
Με την πρωτοβουλία των σημερινών εκδηλώσεων, η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας ήθελαν, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος, να μοιραστούν το πένθος όλων των ανθρώπων που έμειναν πίσω, χάνοντας κάποιον συγγενή ή φίλο στην πανδημία.
«Έχουμε εξαντληθεί από το βάρος αυτής της πανδημίας και πληγωθεί από τη μάχη για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος.
Για αυτό και σήμερα χρειαζόμαστε μια στιγμή – να σταματήσουμε και να σκεφτούμε.
Μια στιγμή πέρα από την καθημερινή πολιτική, μια στιγμή η οποία θα μας επιτρέψει να αναλογιστούμε την ανθρώπινη τραγωδία της πανδημίας.
Θέλουμε – και πρέπει – να θυμόμαστε τους ανθρώπους που πέθαναν από την αρχή της πανδημίας.
Σήμερα θέλουμε, ως κοινωνία, να θυμηθούμε εκείνους που είχαν έναν μοναχικό και επώδυνο θάνατο σε αυτές τις σκοτεινές εποχές», είπε ο κ. Steinmeier και πρόσθεσε ότι θα πρέπει το ίδιο να μνημονεύουμε και όσους πέθαναν από άλλα αίτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν είχαν τον πρέποντα αποχαιρετισμό.

 

www.bankingnews.gr 
www

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης