Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αδιέξοδο και πάλι η Αργεντινή - Κατέρρευσαν οι συνομιλίες με ΔΝΤ, αναζητά αναδιάρθρωση χρέους στο Club των Παρισίων

Σε αδιέξοδο και πάλι η Αργεντινή - Κατέρρευσαν οι συνομιλίες με ΔΝΤ, αναζητά αναδιάρθρωση χρέους στο Club των Παρισίων
Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με το Club των Παρισίων είναι περίπλοκες λόγω του αιτήματος η Αργεντινή να καταλήξει πρώτα σε συμφωνία με το ΔΝΤ
Η Αργεντινή πιέζει το Club του Παρισιού να διαπραγματευτεί εκ νέου το χρέος με τη χώρα της Νότιας Αμερικής, καθώς οι συνομιλίες για συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέρρευσαν, ανέφερε η La Nacion, επικαλούμενη τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, Martin Guzman.
Ο Guzman δήλωσε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ότι η Αργεντινή εργάζεται για να αναβάλει ή να αναχρηματοδοτήσει τις επερχόμενες πληρωμές χρέους με την ομάδα των πλούσιων χωρών για να αποφύγει «ένα σοκ που θα βλάψει την οικονομία σε μια εποχή που ανακάμπτει».

Ο όρος του ΔΝΤ

Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με το Club των Παρισίων είναι περίπλοκες λόγω του αιτήματος η Αργεντινή να καταλήξει πρώτα σε συμφωνία με το ΔΝΤ, δήλωσε ο Guzman.
Η χώρα επιδιώκει να διαπραγματευτεί εκ νέου το χρέος ύψους 45 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ, αν και ο Guzman είπε ότι είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τον Μάιο ακόμη και με την πρόοδο που έχει σημειωθεί.
«Συμβαίνει, αλλά μπορεί να χρειαστεί χρόνος», είπε.
«Η Αργεντινή βρίσκεται σήμερα σε μια κατάσταση στην οποία πρέπει να διεξαγάγουμε διαπραγματεύσεις που να μας επιτρέπουν να αναβάλουμε αυτές τις πληρωμές ή να τις αναχρηματοδοτήσουμε και, συνεπώς, να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την οικονομική ανάκαμψη», είπε στην εφημερίδα.
«Υπάρχει ζήτημα χρονισμού», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης