Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sell in May and go away; - Ίσως... για τη Wall Street

tags :
Sell in May and go away; - Ίσως... για τη Wall Street
Μία από τις λίγες χρονιές που δεν επιβεβαιώθηκε το ρητό ήταν το 2020
Sell in May and go away (Πουλήστε τον Μάιο και φύγετε), συμβουλεύει ένα παλιό ρητό της Wall Street, αλλά με τις μετοχές σε ιστορικά υψηλά, ένας αναλυτής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προτείνει μια στροφή στη στρατηγική.
Σύμφωνα με τον Jay Woods, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς στη DriveWealth Institutional, υπενθύμισε τον Μάιο του 2020, όταν οι μετοχές άρχισαν την μετεωρική άνοδο.
«Sell in May and go away» ήταν μια έκφραση που πραγματικά φάνηκε αστεία πέρυσι..., ανέφερε χαρακτηριστικά.
Φέτος, προτείνει στους επενδυτές να βγουν και να απολαύσουν το άνοιγμα των οικονομιών, ειδικά καθώς πολλοί επενδυτές έχουν σημειώσει με καλά κέρδη για το έτος και μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.
Όμως, σίγουρα δεν συμβουλεύει τους επενδυτές να πουλήσουν τα πάντα - απλώς παίξτε λίγη άμυνα αν είναι απαραίτητο και απολαύστε τον καθαρό αέρα, αναφέρει ο ίδιος.

Η εξήγηση για την εποχικότητα στις αγορές

Το πλήρες ρητό ήταν αρχικά, "Πουλήστε τον Μάιο και φύγετε και επιστρέψτε την St. Leger’s Day, στις 15 Σεπτεμβρίου.
Το ρητό έχει τις ρίζες του στην πόλη του Λονδίνου.
Οι επαγγελματίες θα πήγαιναν διακοπές τον Μάιο για περίπου τέσσερις μήνες για να ξεφύγουν από τη θερινή ζέστη και να επιστρέψουν για το ντέρμπι του St. Leger στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Πολλοί traders αφήνουν ακόμα τα γραφεία τους για το καλοκαίρι.
Ο όγκος των συναλλαγών μειώνεται, η ρευστότητα τείνει να μειώνεται και οι πτωτικές καλοκαιρινές τάσεις γίνονται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία - σε κάποιο βαθμό.
Η πιθανότητα των αγορών να ακολουθούν προβλέψιμα μοτίβα βάσει του ημερολογίου ονομάζεται εποχικότητα - αντιπροσωπεύοντας έως και το ένα τρίτο της μεταβολής των τιμών μιας αγοράς.
Ενώ ένας ισχυρός δείκτης κατά καιρούς, μπορεί εύκολα να υπάρχουν υπερισχύοντες παράγοντες.
Ολόκληρα βιβλία και ιστότοποι είναι αφιερωμένοι στη μελέτη, όπως το The Stock Trader's Almanac, το οποίο δημοσιεύεται από το 1967.
Ο συγγραφέας, Jeff Hirsch, συνδυάζει την εποχικότητα με άλλους τεχνικούς δείκτες για να παράγει μια ισχυρή στρατηγική συναλλαγών με την πάροδο του χρόνου.

Η ειδοποίηση για παύση

Ο Woods λαμβάνει υπόψη τα τρέχοντα ετήσια κέρδη για τους δείκτες και βλέπει τις πιθανότητες για κάποια στάση.
"Θα μπορούσαμε να δούμε μια παύση σε αυτήν την αγορά.
Φαίνεται πολύ προφανές, αλλά τώρα βλέπουμε πού έχουμε πάει και πόσο ισχυρό ήταν αυτό το ράλι - μια παύση θα ήταν μια χαρά.
Τώρα μπαίνουμε σε αυτήν την επιβράδυνση.
Δεν το είδαμε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αυτό το καλοκαίρι, η λογική θα υπαγόρευε ότι θα φύγουμε, πρόσθεσε ο Woods.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης