Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα σημάδια ανάκαμψης της αεροπορικής βιομηχανίας

tags :
Τα σημάδια ανάκαμψης της αεροπορικής βιομηχανίας
Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα θετικής αύξησης των πωλήσεων
Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η αεροπορική βιομηχανία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δύο πρόσφατες αναφορές.
Η Airlines Reporting Corp. (ARC) ανακοίνωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις των διαπιστευμένων ταξιδιωτικών πρακτορείων ανήλθαν συνολικά σε 2,8 δις δολάρια για τον Μάρτιο του 2021. Κατέγραψαν αύξηση 82% σε σχέση με τον μήνα Φεβρουάριο.

Αύξηση των πωλήσεων

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα θετικής αύξησης των πωλήσεων, με άνοδο 120% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.
* Τον Φεβρουάριο τα συνολικά ταξίδια επιβατών αυξήθηκαν 54%.
* Τα εσωτερικά ταξίδια στις ΗΠΑ παρουσίασαν άνοδο 50%.
* Τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν 66%.
Η ARC κατέγραψε συνολικά 14.347.442 ταξίδια τον Μάρτιο, αύξηση 29% σε ετήσια βάση. Με τα εσωτερικά ταξίδια στις ΗΠΑ στο +34% και τα διεθνή +19%.
Η μέση τιμή των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 377 δολάρια τον Μάρτιο του 2020. Και σε 382 δολάρια τον Μάρτιο του 2021.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι καταγράφεται αύξηση στην αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ARC Τσακ Τάκστον.
Οι αεροπορικές εταιρείες ανταποκρίνονται σε αυτήν τη ζήτηση, προσθέτοντας περισσότερες διαδρομές που εστιάζουν στον ελεύθερο χρόνο. Παράλληλα τα εταιρικά ταξίδια παραμένουν περιορισμένα».

Σε εξέλιξη η ανάκαμψη

Σύμφωνα με τον OAG Schedules Analyzer, η ανάκαμψη της εμπορικής αεροπορίας στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η προγραμματισμένη εγχώρια χωρητικότητα τον Μάιο βρίσκεται στο 76% των επιπέδων του Μαΐου του 2019, καθιστώντας τη χώρα μία από τις κορυφαίες στον κόσμο.
Μέχρι στιγμής, έξι πολιτείες, το Ουαϊόμινγκ, η Μοντάνα, η Φλόριντα, η Γιούτα, η Νότια Ντακότα και το Αϊντάχο, έχουν υψηλότερα προγραμματισμένα επίπεδα χωρητικότητας για τον Μάιο.
Κι ενώ η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να ανακάμπτει χάρη στους εμβολιασμούς έναντι της νόσου COVID-19, η FlightGlobal αποτυπώνει σε μελέτη της την προσδοκία ότι η βιομηχανία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τη χαμηλή ζήτηση που έχει προκληθεί από τη συνεχιζόμενη πανδημία κορωνοϊού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης