Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πάνω από 800 B2B συναντήσεις στο 1ο Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στη Γαλλία

tags :
Πάνω από 800 B2B συναντήσεις στο 1ο Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στη Γαλλία
Στην εκδήλωση διενεργήθηκαν 817 ραντεβού (B2B συναντήσεις) και συμμετείχαν 77 τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι
Ιδιαίτερη σπουδή για τη διενέργεια ταξιδιών όλο τον χρόνο προς την Ελλάδα επιδεικνύουν αυτή την περίοδο οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες, ανακαλύπτοντας την ποικιλία των εναλλακτικών μορφών της Ελλάδας, την πλειονότητα των οποίων αγνοούσαν. Παράλληλα, τόσο οι εκπρόσωποι του γαλλικού τουρισμού όσο και οι Γάλλοι εισαγωγείς και χονδρέμποροι διείδαν τις δυνατότητες της Ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τις συναντήσεις τους με Έλληνες εξαγωγείς του χώρου των τροφίμων και των ποτών.
Η παραπάνω διαπίστωση αποτελεί το απόσταγμα της εκδήλωσης του 1ου Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στη Γαλλία, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το απόγευμα της Πέμπτης 15 Απριλίου.
Στην εκδήλωση διενεργήθηκαν 817 ραντεβού (B2B συναντήσεις) και συμμετείχαν 77 τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, καθώς και 48 εταιρείες, Γάλλοι εισαγωγείς και χονδρέμποροι του κλάδου των τροφίμων και των ποτών.
Το εν λόγω workshop της Tourism Media & Events αποτελεί συνέχεια αυτών της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Επισημαίνεται ότι οι για το 2021 και ειδικότερα στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και της γαστρονομίας, ακολουθούν οι εκδηλώσεις της Δανίας (19-20 Απριλίου) και της Σουηδίας τον προσεχή Δεκέμβριο.
Το πρώτο εξάμηνο των εκδηλώσεων της Tourism Media & Events ολοκληρώνεται με δυο workshops για τον τουρισμό πολυτελείας και την γαστρονομία, στη Ρωσία (12-14 Μαΐου) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 31 Μαΐου.

Ενδιαφέρον και για το 2021

Ειδικότερα το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021 όπως διεφάνη από τις συμμετοχές στο 1ο Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στη Γαλλία ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Γάλλοι πράκτορες έμαθαν τα νέα προϊόντα της Ελλάδος στον τουριστικό τομέα, επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στους νέους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη και για ένα ιδιαίτερα θετικό 2022. Επίσης κατεγράφησαν οι μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα του θεματικού τουρισμού με επίκεντρο, τον περιπατητικό, τον αναρριχητικό, τον καταδυτικό και τον αθλητικό τουρισμό.
Η πλειοψηφία των Γάλλων tour operators και πρακτόρων εκτίμησε ότι, παρά τις συνθήκες της πανδημίας, οι Γάλλοι θέλουν να ταξιδέψουν και τον Οκτώβριο αλλά και τον Νοέμβριο γεγονός που σηματοδοτεί την επιμήκυνση της φετινής σεζόν.
Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Τιμώμενη Περιφέρεια της εκδήλωσης ήταν το Νότιο Αιγαίο.
Tιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια της εκδήλωσης ήταν η Κρήτη.
Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της εκδήλωσης η AEGEAN AIRLINES, ενώ Χορηγοί ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Στερεάς, ο Δήμος Αθηναίων, το New Hotel και το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.
Στην έναρξη της εκδήλωσης την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, όχι μόνο στους τουριστικούς πράκτορες και τους εισαγωγείς σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία, κα Αγλαΐα Μπαλτά, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης ο οποίος ανέδειξε και τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος κάνοντας λόγο αφενός για την ασφάλεια της χώρας μας την περίοδο της πανδημίας και αφετέρου για το τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας στις 14 Μαΐου.
Παρουσιάσεις έγιναν από τη διευθύντρια του ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη, τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, την κα Ασπασία Σταυρουλάκη από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, τη σύμβουλο του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς, Μάρω Ρόδη, τη διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ηλία Μπουρμά, και τη Μαριάννα Λιάσκου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το νέο προφίλ της AEGEAN AIRLINES αλλά και το πτητικό της πρόγραμμα στη Γαλλία και στην Ελλάδα παρουσίασε ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης Γαλλίας της AEGEAN AIRLINES κ. Jordane Vergne.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης