Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για Πάσχα, ιερούς ναούς - Έκκληση για τα κορωνοπάρτι

Πελώνη: Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για Πάσχα, ιερούς ναούς - Έκκληση για τα κορωνοπάρτι
Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας κάνει υπομονή και τηρεί τα μέτρα
Όλο και περισσότερο απομακρύνεται το σενάριο για απελευθέρωση των διαπεριφερειακών εξελίξεων ενόψει του Πάσχα.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις το Πάσχα αλλά και τη λειτουργία των ιερών ναών θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.
Το επιδημιολογικό φορτίο και η πίεση στα νοσοκομεία δένουν τα χέρια της κυβέρνησης και των επιστημόνων.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του στην Κορινθία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με παιδιά ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα.
Σχετικά με τις μετακινήσεις των τουριστών στην Ελλάδα αλλά όχι των πολιτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που δεν αφορά μετακινήσεις εντός της χώρας, αλλά συγκεκριμένα αεροδρόμια, απευθείας μετακινήσεις.
«Υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τους πολίτες» είπε η κ. Πελώνη.
Όσον αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με τις διαρροές για τη λειτουργία των επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, η κ. Πελώνη τόνισε πως «οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να εμφανίσει την επιτροπή ως χειραγωγούμενη είναι ανεπιτυχής και προσβάλει τους επιστήμονες».
Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στα κορωνοπάρτι απευθύνοντας «έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας κάνει υπομονή και τηρούν τα μέτρα».

«Μια μαζική παρέμβαση της αστυνομίας σε χώρους που συναθροίζονται 1.000 άτομα θα μπορούσε να προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και μαζική διασπορά του ιού» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης