
Αμφισβητεί τις γεωτρήσεις της Ελλάδας-Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή
Η Τουρκία και η Ελλάδα συμφώνησαν τη Δευτέρα (19/4) να συνεχίσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς τα υπουργεία άμυνας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τον τέταρτο γύρο τεχνικών συναντήσεων.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι στο εγγύς μέλλον θα καθοριστεί η ημερομηνία προγραμματισμένης συνάντησης με την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Daily Sabah.
Τον Μάιο του 2019, μια τουρκική αντιπροσωπεία άμυνας επισκέφθηκε την Αθήνα για μια τεχνική συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους για να ενισχύσει τη συνεργασία, ιδίως σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο Πέλαγος.
Δικαιώματα
Η Τουρκία αμφισβήτησε με συνέπεια τις μονομερείς γεωτρήσεις της Ελλάδας με την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.
Η τουρκική ηγεσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων που εκκρεμούν στην περιοχή μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών