Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε άνοδο το χρηματιστήριο Τέχνης κόντρα στην πανδημία

Σε άνοδο το χρηματιστήριο Τέχνης κόντρα στην πανδημία

Προς πώληση πίνακας του Xu Beihong από τους Christie's έναντι 45 εκατομμυρίων  δολαρίων εμπνευσμένος από την αρχαία ελληνική ιστορία και τους μύθους του Αισώπου

Ένας πίνακας κινέζου καλλιτέχνη του 1924 αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 45 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η όρεξη των συλλεκτών για την τέχνη συνεχίζει να αυξάνεται ακόμη και εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλείται από την πανδημία.
Ο πίνακας "Slave and Lion" φιλοτεχνημένος από τον Κινέζο καλλιτέχνη Xu Beihong απεικονίζει έναν σκλάβο που κρύβεται σε μια σπηλιά και ένα λιοντάρι. Βασίζεται θεματικά από την αρχαία ελληνική μυθολογία και τους μύθους του Αισώπου, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie's, ο οποίος εμφάνισε το προς πώληση έργο σήμερα Δευτέρα (19/4).
Ο Xu χρησιμοποιεί συχνά το λιοντάρι στο έργο του για να δείξει την πίστη του στην άνοδο του κινεζικού έθνους. Το λιοντάρι στον πίνακα είναι τραυματισμένο, αλλά παραμένει αξιοπρεπές, δίκαιο και περήφανο - σύμβολο του κινεζικού πνεύματος, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Σε άνοδο η μοντέρνα και σύγχρονη Τέχη

Ο πίνακας "Slave and Lion" θεωρείται πρωτοποριακό έργο που ενέπνευσε τους μετέπειτα πίνακες του Xu και μια από τις σπουδαιότερες ελαιογραφίες στην ιστορία της κινεζικής τέχνης.
«Ο Xu Beihong είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες στην Κίνα που έχει επηρεάσει γενιές ζωγράφων και καλλιτεχνών», δήλωσε ο Francis Belin, πρόεδρος των Christie’s σε Ασία-Ειρηνικό. «Αυτό το είδος δουλειάς και αυτού του είδους το μέγεθος, και αυτού του είδους το κύρος, δεν έρχονται στην αγορά πολύ συχνά».
Ο πίνακας εκτιμάται ότι θα πουληθεί για 45-58 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στις 24 Μαΐου.
Ο Belin ανέφερε επίσης ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για μοντέρνα και σύγχρονα αριστουργήματα και η αγορά αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Πέρυσι, ένας κινέζικος ζωγραφισμένος κύλινδρος 700 χρόνων με τίτλο "Five Drunken Princes Returning on Horseback" από τη δυναστεία Yuan πωλήθηκε για 41,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία των Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης