Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλή «ήττα» Erdogan σε δημοσκόπηση: Τον ξεπερνούν σε ποσοστά Imamoglu και Yavas

Διπλή «ήττα» Erdogan σε δημοσκόπηση: Τον ξεπερνούν σε ποσοστά Imamoglu και Yavas
Tο 88% των πολιτών λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει

«Διπλή ήττα» του Τούρκου Προέδρου αποτυπώνουν στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο πρόσφατης δημοσκόπησης, καθώς στο ερώτημα «ποιος θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές» ο Imamoglu και ο Yavas τον ξεπερνούν σε ποσοστά, αναδεικνύοντας έτσι την κοινωνική δυσαρέσκεια και «αλλαγή κλίματος» στη γειτονική χώρα.
Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο «Φιλελεύθερος Κύπρου», στην δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Erdogan θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε.
Επιπρόσθετα, το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης
metropoll-araştırma-cumhurbaşkanlığı-anketi-imamoğlu-yavaş-akşener-erdoğan1.jpg

Στο ερώτημα ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές αν σε αυτές συμμετείχαν ο Erdogan και ο Yavas, ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, το 29% απάντησε Erdogan και το 44,5% απάντησε Yavas.
Σε ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές εάν σε αυτές συμμετείχαν ο Erdogan και ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Imamoglu, το 28,2% απάντησε ο Erdogan  και το 43,3% απάντησε ο Imamoglu.
Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Erdogan και Yavas, το 30,5% απάντησε Erdogan και το 48% Yavas.
Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Erdogan και Imamoglu το 30,5% απάντησε Erdogan και το 48,6% απάντησε Imamoglu .
Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 25,8% απάντησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το 21,6% απάντησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το 10,4% το Καλό Κόμμα, το 8% το φιλοκουρδικό HDP και το 6% το ακροδεξιό συγκυβερνών Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης