Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πιστοποίηση για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της Μπαρμπα Στάθης

tags :
Πιστοποίηση για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της Μπαρμπα Στάθης

Η εταιρία τροφίμων είναι η πρώτη στην Ελλάδα με καινοτόμα πιστοποίηση για την εφαρμογή Κυκλικής Οικονομίας.

Η Μπαρμπα Στάθης πρωτοπορεί και πιστοποιείται πρώτη στην Ελλάδα στον χώρο των τροφίμων από την εταιρεία EUROCERT με μία νέα, καινοτόμα πιστοποίηση για την εφαρμογή Κυκλικής Οικονομίας.
Συγκεκριμένα, η ηγέτιδα εταιρεία τροφίμων, εξασφάλισε την πιστοποίηση Zero Waste To Landfill (ZWTL-EU1) για τα εργοστάσια παραγωγής καταψυγμένων και φρέσκων λαχανικών που πιστοποιήθηκαν στις κατηγορίες Green και Gold, αντιστοίχως. Το πρότυπο, που εναρμονίζεται με τα αυστηρότερα εθνικά και ενωσιακά πρότυπα, απονέμεται για την υπεύθυνη διαχείριση των οργανικών και μη υπολειμμάτων της εταιρείας αλλά και για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό δράσεων που προλαμβάνουν τη δημιουργία απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.
Η Μπαρμπα Στάθης λαμβάνοντας, πρώτη στον χώρο των τροφίμων τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, υπογραμμίζει την περιβαλλοντικά υπεύθυνη στάση της και τη δέσμευσή της στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με σεβασμό στο περιβάλλον, επενδύει συστηματικά σε δράσεις και πρακτικές πράσινης ανάπτυξης που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, εξασφαλίζουν εξοικονόμηση της ενέργειας και συμβάλλουν στη βέλτιστη περιβαλλοντική επίδοσή της.
Η διαρκής βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της εταιρείας καθώς και η έμπρακτη εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας είναι για την Μπαρμπα Στάθης δέσμευση που υλοποιείται συστηματικά με μετρήσιμους στόχους. Η εταιρεία επενδύει σε πράξεις μακροπρόθεσμης ωφέλειας, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία αλλά και την εγχώρια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης