Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της European Super League

Ισπανία: Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της European Super League
 O υπουργός Αθλητισμού José Manuel Rodríguez Uribes τόνισε ότι «τυχόν αλλαγές σε ποδοσφαιρικούς οργανισμούς μπορούν να γίνουν μόνο κατόπιν συμφωνίας»
Σχετικά Άρθρα

Κατά του σχηματισμού της European Super League από 12 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των  Real Madrid, Barcelona και Atletico Madrid, τάχθηκε η ισπανική κυβέρνηση με τον υπουργό αθλητισμού της χώρας να τονίζει ότι «τυχόν αλλαγές σε ποδοσφαιρικούς οργανισμούς μπορούν να γίνουν μόνο κατόπιν συμφωνίας».
Η ανώτερη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, UEFA, άνθρωποι της πολιτικής και απλοί οπαδοί «επιτέθηκαν» εναντίον μίας τέτοιας κίνησης, μέρος της «μάχης» που γίνεται για τον έλεγχο του ποδοσφαίρου με έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Επανάσταση»

«Η ισπανική κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ESL, η οποία προωθείται από διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών» αναφέρει σε δήλωσή της η κυβέρνηση, ύστερα από συνομιλίες του υπουργού αθλητισμού José Manuel Rodríguez Uribes. με την UEFA και άλλες ενώσεις, αλλά και τους συλλόγους που «επαναστάτησαν».

Νομικά μέτρα

Ο Uribes είπε ότι τυχόν αλλαγές πρέπει να ωφελήσουν και το ισπανικό πρωτάθλημα, την Εθνική ομάδα και τους ισπανικούς συλλόγους συμπεριλαμβανομένων των μικρών προς μία σωστή κατεύθυνση.
Η ισπανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης «Mediapro» ανέφερε ότι δεν θα παραβίαζε τα τηλεοπτικά συμβόλαια συνεργασίας με την UEFA που «τρέχουν» έως το 2024.
Όμως, οι 12 εμπλεκόμενοι σύλλογοι της Ισπανίας, δήλωσαν ότι θα λάβουν νομικά μέτρα για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους καθώς δημιουργούν τη νέα League.

Η πρόταση

Να σημειωθεί ότι οι Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea and Tottenham (από τη Βρετανία), Real Madrid, Barcelona και Atletico Madrid (από την Ισπανία), Juventus και Milan (από την Ιταλία) ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωση την Κυριακή 18 Απριλίου ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα διοργάνωση στα μέσα της εβδομάδας.
Περιμένουν τρία ακόμη κλαμπ να ενταχθούν πριν από την εναρκτήρια σεζόν, «η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης