Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέο limit down για Πειραιώς – Ήπιες απώλειες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέο limit down για Πειραιώς – Ήπιες απώλειες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά τις μεγάλες απώλειες χθες, η αγορά συνεχίζει πτωτικά. Ωστόσο, ο τζίρος χθες αλλά και οι αποτιμήσεις κάποιων εταιρειών δείχνουν ότι ίσως να μη δούμε μεγάλη διόρθωση. Όπως και να έχει οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι σημάδια υγείας.

Η Πειραιώς άνοιξε και πάλι στο -30% και στα 2,3460 ευρώ, το δεύτερο συνεχόμενο. Πτωτικά η ΔΕΗ και η Εθνική και ήπιες απώλειες στα περισσότερα άλλα βαριά χαρτιά. Ανοδικά η Coca Cola και η Aegean. Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα για το γενικό δείκτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με 1,2 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο η Πειραιώς στο limit down και στα 2,3460 ευρώ. Το παράγωγο έχει 29,5 χιλ. συμβόλαια προς πώληση στα 2,19 ευρώ και δεν έχει κάνει πράξη. Ήπιες απώλειες και σταθεροποιητική διάθεση από τις άλλες συστημικές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο στα 19,5 ευρώ από 14 ευρώ και σημειώνει πως προτείνει αγορά για τη μετοχή λόγω ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών, αλλά τονίζει πως μία πιθανή ένταξη στον ΜSCI θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός καταλύτης.

Θα λέγαμε πως είναι κάτι που το περιμέναμε. Δηλαδή με τις τιμές στόχους που βλέπουμε σε άλλες εισηγμένες, η Μυτιληναίος άξιζε και αυτή αναβαθμίσεις. Στα 14,42 ευρώ και στο +0,14%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέες πιέσεις στη μετοχή και βρίσκεται στα 1,2070 ευρώ και στο -1,87% με χαμηλό συναλλαγών.

COCA COLA: Βάζει πλάτη και σήμερα και βρίσκεται σε νέα υψηλά η μετοχή. Στα 29,09 ευρώ και στο +0,80% με την αποτίμηση να είναι στα 10,79 δισ. ευρώ.

AEGEAN: Στο +3% με χαμηλό όγκο. Η αγορά περιμένει τους όρους για την αύξηση κεφαλαίου μετά και τις διευκρινίσεις που έδωσε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη η διοίκηση.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Θετικό το γύρισμα στην κερδοφορία έστω και αν δίνει ένα p/e που είναι κάπως δίκαιο με βάση την αποτίμηση. Έχουμε όμως μία ισχυρή καθαρή θέση πολλαπλάσια της αποτίμησης. Γίνονται επενδύσεις, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία θα μειώσουν τα λειτουργικά κόστη, ενώ το πρώτο τρίμηνο πάει αρκετά καλά.

Θέλουμε στα επόμενα τρίμηνα να δούμε καλές λειτουργικές ταμειακές ροές ώστε να μειώσουν το δανεισμό και να μας δώσουν μία καλύτερη σχέση net debt/EBITDA. Μέρισμα 0,027 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Καλά τα αποτελέσματα, αν και τα κέρδη έχουν έκτακτα από την υπεραξία της Αλουφόντ. Και χωρίς αυτά όμως θα είχαμε βελτίωση της κερδοφορίας λόγω των χαμηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων. Τα συνολικά καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 7,2 εκατ. ευρώ από ζημιά 2,3 εκατ. ευρώ. Στο +5% η μετοχή και στα 1,74 ευρώ με αποτίμηση 56,4 εκατ. ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Την ώρα που εταιρείες χωρίς θυγατρικές δεν έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης, η συγκεκριμένη δημοσίευσε και αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021 και ήτα πολύ καλά. Πωλήσεις 10,3 εκατ. ευρώ από 8,05 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 538 χιλ. ευρώ από 478 χιλ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Μεθαύριο, 22/4, αρχίζει η διαπραγμάτευση 1,52 εκατ. νέων μετοχών, τις οποίες έλαβαν στελέχη του ομίλου σε προνομιακή τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Η στήλη έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της καθώς οι μέτοχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν λάβει κάτι…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Γίνονται αγορές από στελέχη της εισηγμένης στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στις 22/4 η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές. Υπενθυμίζεται πως τα αποτελέσματα χρήσης ήταν εξαιρετικά.

CENERGY: Σήμερα σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί οι μέτοχοι της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχουν λάβει τις μετοχές της Cenergy στις μερίδες τους, ως μέρισμα μαζί με κάποια μετρητά. Στα 2,35 ευρώ και στο -1,26% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης