Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός από τα λύματα της Αττικής - Σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου

Συναγερμός από τα λύματα της Αττικής - Σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου

Τα τελευταία στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική

Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική.
Από την περασμένη Τετάρτη (14/4/2021) παρατηρούνται αυξητικές τάσεις, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η κορύφωση καταγράφηκε στις μετρήσεις του περασμένου Σαββάτου (17/4/2021).
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και πως σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για επανάκαμψη. «Τα νούμερα επανέρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πολύ μεγάλη, με τους διασωληνωμένους ασθενείς σε ΜΕΘ να παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης