Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεβίωσε ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ

Απεβίωσε ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ
Ο θανάτος του Κυριάκου Φιλίππου προκαλεί θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο
Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ.
«Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο θανάτος του Κυριάκου Φιλίππου προκαλεί θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε όλη τη ΦΑΓΕ έστειλε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Κυριάκος και ο Γιάννης Φιλίππου ανέλαβαν το οικογενειακό γαλακτοπωλείο του πατέρα τους, Αθανάσιου, και κατάφεραν να το μετατρέψουν σε μία κραταιά επιχείρηση, με διεθνές αποτύπωμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, η ελληνική εταιρεία τροφίμων διαθέτει παρουσία σε 44 ξένες αγορές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ. Από το 2000, τα ηνία του Ομίλου έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογένειας.
Tο πρώτο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ λειτούργησε στο Γαλάτσι το 1964. Ακολούθησε το 1975 το δεύτερο εργοστάσιο, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το 2012, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης