Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα - Πτώση -0,68% ο S&P 500

Ήπιες απώλειες στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα - Πτώση -0,68% ο S&P 500

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σχετικά Άρθρα
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν σήμερα 20/4 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς η αισιοδοξία από τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα επισκιάζεται από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού σε Ινδία, Βραζιλία και αλλού, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την προοπτική μιας ισχυρής παγκόσμιας ανάκαμψης.Για μια νέα παγκόσμια τάξη, στην οποία μία χώρα δεν θα καθορίζει τις τύχες του κόσμου, κάλεσε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, αρχίζοντας μια «καλυμμένη επίθεση εναντίον της παγκόσμιας ηγεσίας των ΗΠΑ», όπως σχολίασαν οι αναλυτές.

«Οι διεθνείς υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιώνονται από όλους», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος στο Φόρουμ Boao για την Ασία, γεγονός που θεωρείται ως απάντηση της χώρας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Ο Xi δεν ονόμασε τις ΗΠΑ στην ομιλία των 18 λεπτών, αλλά στόχευσε στις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αποσυνδέσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και να απαγορεύσει την πώληση κρίσιμων αμερικανικών ημιαγωγών και άλλων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας από κινεζικές εταιρείες, όπως η Huawei.
Παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις, οι αμερικανικές επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα, η οποία σημείωσε ετήσια οικονομική ανάπτυξη 18,3% κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2021.
Ειδικότερα οι αμερικανικές τράπεζες ενδιαφέρθηκαν καθώς το Πεκίνο ανοίγει σταδιακά τις χρηματοοικονομικές του αγορές.
Στελέχη από επιχειρήσεις του δυτικού κόσμου που προγραμματίζουν να συμμετάσχουν στο φόρουμ Boao περιελάμβαναν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook, τον πρόεδρο της Goldman Sachs, John Waldron, τον προϊστάμενο της Tesla, Elon Musk, και τον Stephen Schwarzman της Blackstone.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,75% στις 33.821 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε -0,68% στις 4.134 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες -0,92% στις 13.786 μονάδες.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας εν μέσω της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η IBM ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, εμφανίζοντας αύξηση των εσόδων μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίμηνα υποχώρησης των πωλήσεων του.
Από την πλευρά της, η United Airlines Holdings Inc. ανακοίνωσε ζημιές άνω των 1,3 δισ. δολ. για τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 καθώς η πανδημία έχει πλήξει με ιδιαίτερα σφοδρότητα τις εργασίες των κλάδου των αερομεταφορών.
Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, επικαλούμενη την ισχύ στη μονάδα φαρμακευτικών του ομίλου και την συνεχιζόμενη ανάκαμψη στις ιατρικές συσκευές. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Procter & Gamble Co. ενώ και τα αποτελέσματα της Philip Morris ξεπέρασαν τις προβλέψεις των ειδικών.

Pfizer, Moderna προτιμά η ΕΕ - Χάος στην Ινδία

Η ΕΕ φαίνεται να γυρνά την πλάτη στα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson&Johnson και να στρέφεται σε αυτά της Pfizer και της Moderna.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΕΕ έδωσε εντολή για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων της Pfizer, από την οποία θα παραλάβει συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις εντός του 2021.
Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί σχεδόν 212 εκατομμύρια εμβόλια ενώ έχει αρχίσει ο εμβολιασμός όλων των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω ενώ παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Ινδία, όπου ο ιός κινείται ανεξέλεγκτα με τις αρχές να αποφασίζουν την επιβολή νέων lockdown και περιοριστικών μέτρων.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια εβδομάδα η Ινδία ανακοίνωσε 1,6 εκατομμύρια κρούσματα ενώ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αναμένεται από την 1η Μαΐου να αρχίσει ο εμβολιασμός όλων όσων είναι πάνω από 18 ετών.
Μάλιστα ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως τα κρούσματα αυξάνονται για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές

Mε βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάκαμψης εν μέσω μιας νέας έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές περιοχές του πλανήτη, με την κατάσταση να παραμένει ανεξέλεγκτη σε Ινδία και Βραζιλία.
Ο DAX υποχώρησε σε -1,55% στις 15.129,51 μονάδες, ο CAC 40 σημείωσε βουτιά -2,1% στις 6.165,11 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 έχασε 2% στις 6.859,87 μονάδες.
Πιέσεις δέχθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την αβεβαιότητα στα ύψη και το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η Atos SE ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για το α΄ τρίμηνο μειώθηκαν εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, και ότι υποστηρίζει τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.
Τα έσοδα τριμήνου μειώθηκαν στα 2,69 δισ. ευρώ έναντι των 2,80 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, τόνισε η γαλλική εταιρεία ΙΤ.
Η Danone ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο του 2021, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας που συνεχίζει να επηρεάζει τις δραστηριότητες της, ενώ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.
Η γαλλική εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε πωλήσεις 5,66 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 6,24 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Στο μακροοικονομικά νέα της ημέρας, η ανεργία του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 4,9% την περίοδο έως τα τέλη Φεβρουαρίου, παρά τα αυστηρά μέτρα κορωνοϊού.

Στο -2% ο Nikkei στο Τόκιο

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο να υποχωρεί -2%, καθώς επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,7% στις 4.019 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -1,97%, στις 29.100 μονάδες.
O Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε οριακά +0,13% στις 29.144 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε απώλειες -0,13 % στις 3.472 μονάδες.
Στο αντίποδα, ο Sensex παρέμενε αμετάβλητος στις 47.950 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης