Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τάση των ταξιδιών για εμβολιασμούς

Η τάση των ταξιδιών για εμβολιασμούς

Πάνω από 1.000 ευρώ ενδέχεται να κοστίσει μια πτήση για εμβόλιο από τη Γερμανία στη Μόσχα

Γερμανοί πολίτες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να εμβολιαστούν γρηγορότερα αφού η σειρά στη χώρα τους φτάνει μέχρι και τα τέλη του έτους. Παράδειγμα η πρωτοβουλία του νορβηγικού τουριστικού ομίλου World Visitor που ανταποκρινόμενος στη ζήτηση διοργανώνει απευθείας πτήσεις στη Μόσχα.
«Μέχρι το Σεπτέμβριο θέλουμε να μεταφέρουμε πενήντα άτομα την εβδομάδα για εμβολιασμό στη Μόσχα» αναφέρει η διεύθυνση του γερμανικού παραρτήματος στο Μόναχο. Κάνει μάλιστα λόγο για πολύ αυξημένο αριθμό αιτήσεων. Για τη Ρωσία, η οποία διαφημίζει διεθνώς το ρωσικό εμβόλιο, τα νέα είναι φυσικά καλοδεχούμενα. Οι Γερμανοί οι οποίοι εξαιτίας του χάους με τους εμβολιασμούς στην πατρίδα τους ταξιδεύουν μέχρι τη Μόσχα για να λάβουν την πολυπόθητη δόση που θα τους εξασφαλίσει την προστασία από τον Covid-19. Σε αντίθεση με τους Ρώσους πολίτες, οι Γερμανοί μπορούν να κάνουν το εμβόλιο στο ξενοδοχείο τους.

Ακριβό το κόστος

Το ταξίδι εμβολιασμού στη Μόσχα δεν είναι φθηνό. Ο εμβολιασμός κοστίζει 150 ευρώ και το ταξίδι μαζί με την πτήση 1.000 ευρώ. Κάποιοι επιλέγουν μάλιστα να μείνουν για ένα διάστημα στη Μόσχα, είτε για επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε για να δουν συγγενείς και φίλους.
Η Ρωσία ενέκρινε ήδη από πέρυσι τον Αύγουστο τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το εμβόλιο Sputnik-V. Στο μεταξύ κυκλοφορούν στην αγορά άλλα δύο ρωσικά εμβόλια.

Τα οφέλη για τους εμπλεκόμενους

Αντίστοιχα ταξίδια εμβολιασμού προσφέρονται και σε άλλες περιοχές, για παράδειγμα στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ ή στη Σερβία. Τα οφέλη πάντως είναι πολλά. Για τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, τον κλάδο της γαστρονομίας και βέβαια για τους ίδιους τους πελάτες που προστατεύονται με το εμβόλιο. Μπορεί τα κέρδη να μην είναι τα συνηθισμένα αλλά για την ώρα είναι καλύτερα από το τίποτα. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων εξετάζει ακόμη την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου και ειδικοί βρίσκονται ήδη για τον λόγο αυτό στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης