Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προτεραιότητα για την Ιταλία η μείωση του δημοσίου χρέους - Κοντά στο 160% του ΑΕΠ το 2021

Προτεραιότητα για την Ιταλία η μείωση του δημοσίου χρέους - Κοντά στο 160% του ΑΕΠ το 2021
Βραχνάς για Ιταλία και Ευρωζώνη το υψηλό δημόσιος χρέος της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας
Σχετικά Άρθρα

Προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση του Mario Draghi η μείωση του δημοσίου χρέους, το οποίο ανέρχεται στο 155,6% του ΑΕΠ και αποτελεί βραχνά όχι μόνο για την Ιταλία αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Daniele Franco αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που απασχολεί την ιταλική και ευρωπαίκή οικονομία, με φόντο την αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
«Γνωρίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια η στήριξη της Ε.Ε θα μειωθεί προοδευτικά», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές σε ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  προσθέτοντας ότι μετά την τρέχουσα αναστολή «θα πρέπει να συμμορφωθούμε» με τους ευρωπαϊκούς κανόνες προϋπολογισμού και για αυτό «χρειαζόμαστε ένα πλάνο για το πώς θα μειώσουμε το υπερβολικά υψηλό δημόσιο χρέος».
Σε σχέση με το ΑΕΠ της Ιταλίας, ο Fanco δήλωσε ότι «πρέπει να έχει μειωθεί 1,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά θα επιστρέψει σε ανοδική τροχιά στο β΄τρίμηνο και στη συνέχεια θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Κοντά στο 160% του ΑΕΠ το 2021

Το δημόσιο χρέος, από την άλλη πλευρά, θα προσεγγίσει το 160% του ΑΕΠ φέτος, αλλά «από το επόμενο έτος θα αρχίσει να μειώνεται» και αυτή η μείωση «θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια».
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο καθορισμός μιας αξιόπιστης πορείας μείωσης του χρέους είναι θεμελιώδης.
Εκτός αυτού, «η κρίση πανδημίας έχει δείξει τη σημασία του να υπάρχει άφθονο περιθώριο ελιγμών για την αντιμετώπιση δυσμενών συνθηκών», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Η συμβολή στη μείωση του χρέους» θα προέλθει από την «ισχυρή οικονομική ανάπτυξη λόγω της έγκρισης του σχεδίου ανάκαμψης και των πρόσθετων επενδύσεων», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης