Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρότζεκτ «Νεολαία» τρέχει ο Άκης Σκέρτσος - Προβληματίζει η νέα γενιά αγανακτισμένων που θα ψηφίσει το 2023

Πρότζεκτ «Νεολαία» τρέχει ο Άκης Σκέρτσος - Προβληματίζει η νέα γενιά αγανακτισμένων που θα ψηφίσει το 2023
Πρωταρχικό ρόλο για την ενίσχυση των πολιτικών υπέρ της νεολαίας έχει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα

Έχει αρχίσει δειλά η συνεργασία βασικών υπουργών και στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού με στόχο την ενίσχυση των πολιτικών υπέρ της νεολαίας.
Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό το πρότζεκτ παίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ο οποίος έχει ζητήσει από όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Εργασίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού και Αθλητισμού) να του στείλουν τις λίστες με τις δράσεις υπέρ των νέων.
Προφανώς, ετοιμάζεται ένας απολογισμός για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους νέους.

Δράσεις υπουργείων μαζεύει ο Άκης Σκέρτσος

Στην ομάδα Σκέρτσου, βρίσκεται και ο Κυριάκος Πιερρακάκης αλλά και ο Θεόδωρος Λιβάνιος οι οποίοι θεωρούνται και νέα πρόσωπα και συμβολίζουν τη ανανέωση στην γενιά πολιτικών που θέλει να φέρει ο Κ. Μητσοτάκης στη Νέα Δημοκρατία.
Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των πολιτικών για τους νέους θα παίξει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.
Σύμφωνα με τις πρώτες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν είναι η ψηφιακή κατάρτιση των νέων και κυρίως των νέων επιστημόνων/αυτοαπασχολούμενων.
Ήδη μεγάλες εταιρείες του χώρου έχουν ανοίξει τα γραφεία του Ανθρώπινου Δυναμικού για να προσλάβουν νέους εργαζομένους. Στην Θεσσαλονίκη η Pfizer δημιουργεί Hub και έχει προλάβει ήδη 200 νέους επιστήμονες και προχωράει στην δημιουργία άλλων 200 θέσεων.
Το ίδιο και η Lamda Development για το project «Eλληνικό». Η ψηφιοποίηση πολλών οργανισμών που θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι μέσα από πολλά έργα, έχει δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση σε IT και data analysts.

Αύριο η παρουσίαση πλατφόρμας για το Rebrain

Επίσης, αύριο στο Υπουργείο Εργασίας θα λάβει χώρα μία σημαντική ημερίδα για το Brain Drain, με το όνομα Rebrain.
Θα συμμετάσχει και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
Έχει δημιουργηθεί μία ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία θα διασυνδέονται έλληνες εργαζόμενοι του εξωτερικού αλλά και εγχώριες εταιρείες οι οποίοι θα τσεκάρουν τα βιογραφικά.
Ήδη μεγάλες εταιρείες του χώρου έχουν ενταχθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Rebrain και ψάχνουν για εργαζόμενους, κυρίως από την αλλοδαπή καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα καταρτισμένοι.
Το Κράτος θα επιδοτεί όλες τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές ως ένα μεγάλο κίνητρο για προσλήψεις. Η ανεργία των νέων είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση αλλά και για όλες τις κυβερνήσεις και στην Ευρώπη διατηρούμε τα αρνητικά πρωτεία σε αυτό τον τομέα.

Η δράση του νέου ασφαλιστικού

Επίσης, η νέα επικουρική ασφάλιση για τους νέους με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα θα παρουσιαστεί ως μία κορυφαία δράση για τη νεολαία.
Με το σύστημα του ατομικού κουμπαρά οι απολαβές των νέων συνταξιούχων θα είναι μεγαλύτερες.
Εκτός αυτού, όπως λένε οι αρμόδιοι, το κεφάλαιο που μαζεύεται από το σύνολο του κουμπαρά μπορεί να επενδυθεί σε καλύτερα και ασφαλή προϊόντα.
Κυρίως, πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι το Κράτος δεν θα παίρνει πια τις εισφορές τους με σκοπό να πληρώνονται οι συντάξεις των μεγάλων. Θα υπάρχει μία ανταπόδοση μόνο για αυτούς.

Γενιά αγανακτισμένων που ψηφίζει το 2023

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει θορυβηθεί από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Οι νέοι παραμένουν το αδύνατο σημείο της επιρροής Μητσοτάκη στο εκλογικό σώμα.
Το θέμα των μαθημάτων στα σχολεία και η τηλεκπαίδευση έχει δημιουργήσει μία γενιά δυσαρεστημένων, χωρίς να φταίει απαραίτητα η κυβέρνηση.
Η πανεπιστημιακή αστυνομία και το νομοσχέδιο για την ελάχιστη βάση εισαγωγής – που έφερε το νομοσχέδιο Κεραμέως- ήρθαν σε μία εποχή που οι νέοι απαγορεύεται να βγαίνουν και να ψυχαγωγούνται λόγω πανδημίας.
Δημιούργησε αγανακτισμένα νιάτα ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει σε αυτή την περίοδο.
Τα παιδιά που πάνε τώρα Λύκειο, στις εκλογές το 2023 θα ψηφίζουν κανονικά.
Αυτό, ήταν ένα ατόπημα της κυβέρνησης το οποίο, τώρα το κατανοούν.
Τα μέτρα άρσης των περιορισμών που ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός επισπεύστηκαν από την παράμετρο της αγανακτισμένης νεολαίας η οποία, όλο αυτό το διάστημα, μαζευόταν στις πλατείες για να εκτονωθεί.
Το πρότζεκτ νεολαία θα απασχολήσει όλους αυτούς τους μήνες την ομάδα, με σκοπό 12 Αυγούστου, Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, να υπάρξει ένας εορτασμός με έτοιμο κυβερνητικό σχέδιο.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης