Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Signify: Φωτισμός εναντίον του Covid 19 με χαμηλό κόστος

Signify: Φωτισμός εναντίον του Covid 19 με χαμηλό κόστος
Τις νέες συσκευές που απολυμαίνουν τον αέρα και δύνανται να απενεργοποιήσουν τον ιό covid-19 παρουσίασε η Signify hellas.

Τις νέες συσκευές που απολυμαίνουν τον αέρα και δύνανται να απενεργοποιήσουν τον ιό covid-19 παρουσίασε η Signify hellas.
Πρόκειται για το σύστημα Philips Air Disinfection, το οποίο απολυμαίνει τον αέρα μέσω φωτισμού UV-C και όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται μεταξύ 20-50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Το νέο σύστημα αποτελεί μία από τις λύσεις που ανέπτυξε η Signify και έχει ήδη εφαρμοστεί παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε ιδιωτικούς, όπως αλυσίδες super market, εκπαιδευτικά κέντρα, αποδυτήρια, γυμναστήρια, αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων κ.α. ( ενδεικτικά Γερμανία - Εdeka, Σλοβακία dm, Harlequins Αγγλία ).
Σύμφωνα με τον κ. Jay Kim manager της Signify, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης με τις λύσεις φωτισμού UV-C, η απενεργοποίηση των σταγονιδίων του ιου επιτυγχάνεται κατά 99% μεταξύ 9- 25 δευτερολέπτων.
Επίσης, το σύστημα φωτισμού UV-C Air Purification απενεργοποίησε το 99,99% του SARS-CoV-2 που υπήρχε στα σωματίδια του αέρα ενός δωματίου, εντός 10 λεπτών, και ο ιός ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα στα 20 λεπτά.
Οι λύσεις τις οποίες προσφέρει η Signify είναι τρεις : Upper Air, active air και UVCA 200 ενω υπάρχουν 2 διαφορετικές συσκευές προς χρήση, μία που τοποθετείται στην οροφή και μια που τοποθετείται ψηλά σε επιφάνειες τοίχου.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου καθώς και η ικανότητα απολύμανσης σε συνδυασμό με τις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, είναι οι παράγοντες βάσει των οποίων αξιολογείται ποια λύση ταιριάζει σε κάθε περίπτωση ή και συνδυασμός αυτών.
Η καινοτομία των συσκευών μεταξύ άλλων έγκειται στην ύπαρξη ειδικών ανακλαστήρων αλλά και περσίδων με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η οριζόντια και προς τα πάνω διάχυση της ακτινοβολίας, όπου σε συνδυασμό με το ύψος τοποθέτησης και αρκετές άλλες συνιστώσες υγείας και ασφάλειας που λαμβάνονται υπόψη, αποτρέπεται η άμεση επαφή της ακτινοβολίας με τους χρήστες του χώρου.
Επιπλέον, η χρήση των συσκευών επιτρέπει την παρουσία ανθρώπων.
Όπως ανέφερε, ο κ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος της Signify Hellas, η μητρική Signify (Euronext: LIGHT) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον επαγγελματικό και καταναλωτικό φωτισμό καθώς και στον φωτισμό για το Internet of Things.Τα προϊόντα της Philips, τα συνδεδεμένα συστήματα φωτισμού και οι υπηρεσίες με δυνατότητα δεδομένων, προσφέρουν επιχειρηματική αξία και μετασχηματίζουν τη ζωή σε σπίτια, κτίρια και δημόσιους χώρους.
Η εταιρεία διαθέτει πωλήσεις 6.5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, περίπου 38.000 εργαζόμενους και παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες.

Δ. Π.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης