Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες επιχειρείται υπέρβαση των 880 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες επιχειρείται υπέρβαση των 880 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο σήμερα. Στο ΧΑ έχουμε σε εξέλιξη την αύξηση της ΠΕΙΡ, ενώ βγαίνει και η Μυτιληναίος με το ομόλογο και έχουμε και τη Γ.Σ. της Ελλάκτωρ για αύξηση κεφαλαίου. Επηρεάζουν τη ρευστότητα της αγοράς αυτές οι εξελίξεις. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις πάντως αναμένεται να συνεχιστούν, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Το ΧΑ άνοιξε με καλή άνοδο και κοντά στις 880 μονάδες που είναι και η πρώτη αντίσταση. Συνεχίζει ανοδικά η Alpha Bank, βάζει πλάτη η Coca Cola, ανοδικά και Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Εθνική.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τι να κάνει και ο κόσμος, με τη ζημιά που «έφαγε» τρέχει να γραφτεί σε μία ακόμα αύξηση κεφαλαίου ελληνικής τράπεζας. Το παράγωγο άνοιξε στα 1,50 ευρώ με υψηλό όγκο. Όχι όπως χθες αλλά με κάπου 3 χιλ. ΣΜΕ. Πήγε λίγο υψηλότερα στη συνέχεια. Η μετοχή στην προσυνεδρίαση με το ΣΜΕ στα 1,54 ευρώ έδειχνε άνοιγμα στα 1,79 ευρώ.

Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα το συμβόλαιο ήταν ακόμα πιο ψηλά και στα 1,55 ευρώ με όγκο 8 χιλ. συμβόλαια και η μετοχή στα 1,82 ευρώ με άνοδο κοντά στο 2%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα η γενική συνέλευση, απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά με κάποιες πληροφορίες από την πλευρά των Ολλανδών να αναφέρουν πως η γενική συνέλευση θα γίνει και η αύξηση θα περάσει. Ίδωμεν… Ανοδικά η μετοχή κατά 2,33%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εθνική και Alpha Bank καταγράφουν την υψηλότερη άνοδο και ακολουθεί με μικρότερη η Eurobank. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τον MSCI, αλλά θα περιμένουμε τις ανακοινώσεις, γιατί συχνά πέφτουν έξω οι εκτιμήσεις.

ΟΛΘ: Τα αποτελέσματα δείχνουν ξανά πως το λιμάνι είναι τσάμπα. Αποτίμηση 273 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 20,08 εκατ. ευρώ το 2020 από 16,4 εκατ. ευρώ το 2019. Αυξημένη η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο πρώτο τρίμηνο φέτος με τη διοίκηση να είναι θετική για το 2021. Συνεχίζονται και οι επενδύσεις.Σημειώστε πως το μέρισμα θα είναι 1,42 ευρώ ανά μετοχή!

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Παρά τις επενδύσεις, ο δανεισμός είναι σχεδόν μηδενικός, λόγω των εξαιρετικών λειτουργικών ταμειακών ροών. Αυξάνει πωλήσεις, EBITDA και κέρδη, αυξάνει εξαγωγές και συνεχίζει να εντοπίζει μεγάλες ευκαιρίες για περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών. To P/E στις 15,5 φορές και λόγω growth το θεωρούμε χαμηλό. Ανάλογη αύξηση πωλήσεων και ανάλογα περιθώρια περιμένει η διοίκηση και το 2021. Μέρισμα 0,20 ευρώ.

ENTERSOFT: Στη χρήση 2020 πραγματοποίησε πωλήσεις 16,57 εκατ. ευρώ από 15,4 εκατ. ευρώ το 2019 και καθαρά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ. Ταμειακά διαθέσιμα 7,18 εκατ. ευρώ με συνολικές υποχρεώσεις 9,66 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 16,5 εκατ. ευρώ. Μέρισμα 0,06 ευρώ. Με αποτίμηση 93 εκατ. ευρώ η εισηγμένη.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σχεδόν μηδένισε τη θέση της στη Cenergy, μετά τη διανομή των μετοχών ως μέρισμα. Έτσι από έμμεση συμμετοχή η Viohalco, την κάνει άμεση, αφού πήρε το μεγαλύτερο μέρος της διανομής.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,90 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής. Φαίνεται πως τη δυσκολεύουν τα 5 ευρώ. Ίσως σήμερα δώσει η διοίκηση κάτι παραπάνω στην ενημέρωση που θα μπορούσε να βοηθήσει. Αν και κατά την άποψή μας τα αποτελέσματα του 2020 αρκούν και με το παραπάνω.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Απομακρύνεται από τα 1,70 ευρώ που ήταν η σημαντική αντίσταση. Θέλουμε διατήρηση της απόσταση και γιατί όχι να μεγαλώσει κι άλλο. Στα 1,7750 ευρώ στα πρώτα λεπτά με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης