Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποκλειστικό ΒΝ: Παράταση στο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι φθινόπωρο, αναστολές συμβάσεων εργασίας μέχρι και Ιούνιο

Αποκλειστικό ΒΝ: Παράταση στο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι φθινόπωρο, αναστολές συμβάσεων εργασίας μέχρι και Ιούνιο
Αναστολές εργασίας μέχρι και Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα

Στην χθεσινή 22/4/2021 πρωινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου και τους στενούς συμβούλους του που αποφασίστηκε μία σειρά φοροελαφρύνσεων, υπήρξε εκτενής συζήτηση και brainstorming για την μετά covid εποχή.
Η σύσκεψη έγινε με σκοπό να συζητηθούν όλα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης που έχουν πληγεί περισσότερο από το παρατεταμένο lockdown.
Διατυπώθηκαν αρκετές προτάσεις αλλά η μόνη πρόταση που έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό ήταν αυτή για τη συνέχιση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και για την παράταση του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ακόμα και τώρα που ανοίγει η αγορά.
Είναι, άλλωστε, τα μέτρα που στήριξαν έμπρακτα την διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις και στήριξαν το εισόδημα των εργαζομένων.

Αναστολές εργασίας μέχρι και Ιούνιο


Αλλά παρόλο που η αγορά έχει ανοίξει και από 3/5 θα έχουμε και το άνοιγμα της εστίασης, το καθεστώς των αναστολών συμβάσεων εργασίας θα παραμείνει με σκοπό να βοηθήσει τους εργοδότες στην επανεκκίνηση της επιχείρησής τους.
Θα μπορούν να ανοίξουν με το αναγκαίο προσωπικό και να κρατήσουν κάποιους εργαζομένους σε αναστολή μόλις αποκαταστήσουν το τζίρο τους.
Φυσικά, θα εξακολουθεί να απαγορεύεται η απόλυση του εργαζόμενου σε αναστολή.
Το μέτρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα το επεξεργαστεί το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας και θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι και Ιούνιο.
Δεν αποκλείεται να παραταθεί και για όλο το καλοκαίρι.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι το φθινόπωρο


Όμως, και το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις από τις επιχειρήσεις με σκοπό να στηριχτούν από το Κράτος τα εισοδήματα αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Το Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα συνεχιστεί για όλες τις επιχειρήσεις μέχρι το φθινόπωρο με σκοπό να στηριχτούν οι επιχειρήσεις κατά την επαναλειτουργία τους.
Ούτως ή άλλως τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE το οποίο συνεχίζει να χρηματοδοτεί ευρωπαϊκές χώρες.
Επεξεργάζονται ειδικά πακέτα στήριξης
To οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, επεξεργάζεται και ειδικά πακέτα στήριξης σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες οι οποίες, σύμφωνα με αξιωματούχους, απειλούνται ακόμα και με οικονομικό αφανισμό εάν δεν στηριχτούν. Σύντομα, θα υπάρχουν νέα για τα ειδικά πακέτα στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης