Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ποιος πραγματικά υπονομεύει τον ΕΔΟΕΑΠ

tags :
Ποιος πραγματικά υπονομεύει τον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση από τη ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ υπό τον Σταύρο Καπάκο αφού έχει οδηγήσει τα σχεδόν τρία τελευταία χρόνια σε πλήρη διάλυση τον Οργανισμό σήμερα ψάχνει να δημιουργήσει φανταστικούς εχθρούς προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όμως ο ίδιος ο Σταύρος Καπάκος είναι κομμάτι μιας παράταξης η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υπονομεύσει συστηματικά τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που αποτελείται από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «προσέφερε» στο δημοσιογραφικό κλάδο τα εξής:

  1. Δεν αντέδρασε όταν το 2016 ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατάργησε το Αγγελιόσημο χωρίς να το αντικαταστήσει με κανένα άλλο πόρο με αποτέλεσμα ο ΕΔΟΕΑΠ να κινδυνέψει να βάλει λουκέτο.
  2. Προηγουμένως ο έχων διατελέσει Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρης Τρίμης είχε δημοσίως ταχθεί κατά της ύπαρξης του ΕΔΟΕΑΠ καθώς «οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους».
  3. Στην προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους εργοδότες για να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ ο τότε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Σταμάτης Νικολόπουλος τορπίλιζε μόνιμα την προσπάθεια αρνούμενος να παραστεί σε τριμερείς συναντήσεις Υπουργείου- Εργαζομένων-Εργοδοτών και έφτασε στο σημείο να μην παραγγείλει την αναλογιστική προμελέτη που ήταν αναγκαία προϋπόθεση να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και η λύση.
  4. Ο Σταύρος Καπάκος ζητούσε να μπουν ενέχυρο στον ΕΦΚΑ τα ακίνητα του ΕΔΟΕΑΠ για να προστατευτεί ο Οργανισμός !!!
  5. Ο Σταύρος Καπάκος μαζί με την ετερόκλητη σύμμαχό του Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου υποστήριξαν την κατάργηση της ελεύθερης κατανομής των εσόδων από το 2% επί του κύκλου εργασιών που είχε συμφωνηθεί με τους εργοδότες με συνέπεια να έχει ήδη καταρρεύσει ο κλάδος εφάπαξ και να ακολουθεί η κατάρρευση της επικούρηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ήταν ο άνθρωπος που για το «καλό της χώρας» αποδέχτηκε την έκθεση της Eurostat που κατέταξε τον ΕΔΟΕΑΠ στη Γενική Κυβέρνηση.

  1. Ο Σταύρος Καπάκος ήταν αυτός που συνηγόρησε στην κατάργηση του μηχανισμού Αγγελιοσήμου και κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ γιατί είχε το θράσος να στραφεί κατά του ΕΦΚΑ.
  2. Ο Σταύρος Καπάκος ήταν αυτός που πρόλαβε να πάρει το εφάπαξ του λίγο πριν εισηγηθεί μείωση 7% για τους επόμενους και αθροιστικά 14%.

Κατά σύμπτωση Σταύρος Καπάκος, Σταμάτης Νικολόπουλος και Δημήτρης Τρίμμης προέρχονται από την ίδια παράταξη τη Συσπείρωση.
Και έχουν το ίδιο κοινό χαρακτηριστικό.
Στο όνομα του ΕΔΟΕΑΠ κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν την καταστροφή.
Σήμερα ενώ η διοίκηση Καπάκου απέκρυψε από τους ασφλισμένους και τα μέλη του ΔΣ ότι η Eurostat συνεχίζει να κατατάσσει τον ΕΔΟΕΑΠ στη Γενική Κυβέρνηση (αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με στελέχη της Eurostat διαβεβαίωναν τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ ότι την κατατρόπωσαν) ψάχνει να βρει άλλοθι στον έλεγχο που διενεργεί το Γενικό Λογιστήριο για το Αγγελιόσημο και την περίοδο 2005-2014.
Τέτοιος έλεγχος έχει γίνει και κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το 2014 και σήμερα βρίσκονται μέλη πρώην διοικήσεων υπόδικοι για τρία κακουργήματα.
Τότε δεν αμφισβητήθηκε η υπόσταση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά τώρα ο κ. Καπάκος και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και μαζί τους οι υπόδικοι που τους υποστηρίζουν θεωρούν ότι αμφισβητείται.
Ίσως γιατί φοβούνται πως θα βγουν άπλυτά τους στη φόρα όπως για παράδειγμα η παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας στον Καλοφωλιά της Εξπρές ο οποίος φόρτωσε τον ΕΔΟΕΑΠ με φέσι 5 εκ ευρώ.
Η υπόσταση του ΕΔΟΕΑΠ όμως δεν θα μπορέσει ποτέ να αμφισβητηθεί αν η διαχείριση είναι διαφανής.
Και σήμερα δεν είναι. Γιατί αν ήταν ο κ. Καπάκος θα είχε δεχτεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος όπως είχε προτείνει ο πρώην Πρόεδρος Νίκος Καρούτζος θέτοντας μάλιστα την περίοδο της Προεδρίας του υπό έλεγχο πρώτα από αυτήν του κυρίου Καπάκου.

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης