Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Δεν φτάνουν τα εμβόλια κατά της covid στις φτωχές χώρες

ΠΟΥ: Δεν φτάνουν τα εμβόλια κατά της covid στις φτωχές χώρες
Από τα 900 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, το 81% έχει πάει σε χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος αναφέρει ο ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Την ανισότητα στη διανομή των εμβολίων κατά της covid επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέροντας πως τα εμβόλια παραμένουν απρόσιτα για τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.
«Σχεδόν 900 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, αλλά πάνω από το 81% έχουν πάει στις χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος, με τις χώρες χαμηλού εισοδήματος να έχουν λάβει μόλις το 0,3%» τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreysus.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ έχει επανειλημμένως καταγγείλει τις ανισότητες στην διανομή των εμβολίων και έχει καλέσει τις πλουσιότερες χώρες να μοιραστούν το πλεόνασμα των εμβολίων τους για να βοηθήσουν στον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων στις χώρες χαμηλού εισοδήματος.
Το COVAX (μηχανισμός παγκόσμιας πρόσβασης σε εμβόλιο κατά της COVID-19)έχει παραδώσει 40,5 εκατομμύρια δόσεις σε 118 περιοχές σε όλο τον κόσμο μέχρι στιγμής και στοχεύει στη διασφάλιση δύο δισεκατομμυρίων δόσεων μέχρι το τέλος του 2021.
Χθες, το COVAX, το οποίο συνεργάζεται με την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Gavi) και με τον ΠΟΥ, ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να ενισχύσει τις προμήθειές της εμβολίων για τις φτωχές χώρες από νέους παρασκευαστές καθώς στοχεύει να μετριάσει τα προβλήματα στις προμήθειες του εμβολίου της AstraZeneca από την Ινδία, του βασικού μέχρι στιγμής εμβολίου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης