Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της η Aegean - Στα 6,70 ευρώ η τιμή στόχος

Eurobank Equities: Έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της η Aegean - Στα 6,70 ευρώ η τιμή στόχος
Η Eurobank Equities δίνει σύσταση αγοράς για την Aegean Airlines
Η Eurobank Equities αποκαθιστά την κάλυψη της Aegean συστήνοντας αγορά (buy) και τιμή στόχο στα 6,70 ευρώ.
Όπως επισημαίνει, παρά την περιορισμένη ορατότητα σε σχέση με το ρυθμό της επιστροφής στην κανονικότητα, πιστεύει ότι η Aegean είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με τις προοπτικές της να φαίνονται πολύ πιο φωτεινές από αυτές των άλλων αεροπορικών εταιρειών της ΕΕ, δεδομένης της χαμηλής δομής του κόστους, την κλίση προς τα ελεύθερα ταξίδια και, κυρίως, η ισχυρή θέση ρευστότητας.
Το τελευταίο θα ενισχυθεί περαιτέρω με τη επιχορήγηση 120 εκατ. ευρώ και την αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ, παρέχοντας έτσι στον όμιλο αρκετό περιθώριο για να αντέξει τις συνέπειες του συνεχιζόμενου τρίτου κύματος και να απορροφήσει άνετα μια περαιτέρω επιχειρησιακή "καύση" μετρητών 70 εκατ. ευρώ που ενσωματώνεται στις εκτιμήσεις για το 2021.
Η Aegean απολαμβάνει επίσης ευελιξία στα επίπεδα δυναμικότητας, καθώς λήγουν συμβόλαια για εκμίσθωση αεροπλάνων έως το τέλος του 2022 με μόλις 7 νέες προσθήκες αεροσκαφών (μισθώσεις) που αναμένονται την ίδια περίοδο.

Ανάκαμψη εσόδων

Λειτουργικά, η Eurobank Equities αναμένει ότι τα έσοδα του 2021 θα ανακάμψουν στο 54% των επιπέδων του 2019, υποθέτοντας την ικανότητα στο 65% των επιπέδων πριν από την κρίση.
Βλέπει την Aegean να επιστρέφει στην υποκείμενη κερδοφορία το 2022 με EBITDA 30% κάτω από τα επίπεδα του 2019, λόγω της αύξησης της κίνησης (70% των επιπέδων του 2019) και των παραγόντων φόρτωσης (-9 π.μ. χαμηλότερες από το 2019).
Η ευθυγράμμιση των εσόδων από το 2022 κατά περίπου 10%, θα μεταφράζεται σε μια αλλαγή ύψους 76 εκατ. ευρώ στις εκτιμήσεις λειτουργικών κερδών.

Η πορεία της μετοχής

Η μετοχή παραμένει σχεδόν στο 40% κάτω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2020, έχοντας υποχωρήσει 43% από το ξέσπασμα του COVID έναντι 61% για αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ.
Λαμβάνοντας υπόψη στο μοντέλο την επιχορήγηση και την αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ, η Eurobank Equities ορίζει την τιμή στόχο στα 6,7 ευρώ, με βάση το 6x σε όρους EV / EBITDAR με βάση τις εκτιμήσεις του 2023.
Κατά την άποψη της Eurobank Equities, η σταθερή θεμελιώδης θέση και η ρευστότητα του ομίλου θα τη βοηθήσει να αξιοποιήσει τις αποδόσεις κατά την ανάκαμψη, παρά την περιορισμένη βραχυπρόθεσμη προβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης