Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Γκάζωσαν» στο τέλος οι αγοραστές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Γκάζωσαν» στο τέλος οι αγοραστές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανέβασε στο τέλος στροφές και πήγε σε υψηλό ημέρας. Μεγάλη κίνηση από την Πειραιώς χωρίς να ακολουθεί το συμβόλαιο. Ανοδικά και πάλι η Ελλάκτωρ, λόγω έγκρισης της αύξησης, στηρίξεις από ΟΠΑΠ, Aegean, ΟΤΕ κ.α.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,65% και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στις 899,58 μονάδες. Για λίγο δεν έχουμε εβδομαδιαίο κλείσιμο στις 900 μονάδες αλλά και τι έγινε; Ο τζίρος σήμερα αρκετά χαμηλός και στα 60 εκατ. ευρώ ο καθαρός. Η εβδομάδα με οριακή άνοδο.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Νομίζουμε πως εκτός από την ανακοίνωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να κοιτάξει τις πράξει στη μετοχή και στο παράγωγο. Με ανοικτή θέση 0,70% η ΕΝΑ Investment Capitial στη μετοχή. Η μετοχή στα 1,99 ευρώ με άνοδο 13,07% και όγκο 919 χιλ. τεμάχια. Το συμβόλαιο σειράς Ιουνίου στα 1,49 ευρώ με όγκο σχεδόν 73 χιλ. συμβόλαια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνέχισε ανοδικά και έκλεισε στο υψηλό της ημέρας και στα 1,4690 ευρώ. Με δεδομένη την τιμή της αύξησης, νομίζουμε πως η τιμή είναι καλή πλέον. Η αύξηση μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, αλλά θα χρειαστεί και η διοίκηση να κάνει μεγάλα πράγματα.

ΟΠΑΠ: Δυνατή πλάτη από τον Οργανισμό και έκλεισε στα 12,20 ευρώ και στο +2,43%.

TERNA ENERGY: Η Beta αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο ότι η εταιρεία θα διαγράψει τη δραστηριότητα στο Texas γιατί οι απαιτήσεις φαίνεται πως αγγίζουν τα 170 εκατ. δολάρια. Αναμένει ζημία στα EBITDA 50 εκατ. ευρώ και μείωση δανεισμού κατά 500 εκατ. δολάρια. Το νομικό καθεστώς που ισχύει εκεί, επιτρέπει ουσιαστικά στην εταιρεία να αφήσει το αιολικό χωρίς να έχει άλλες επιπτώσεις πλην των παραπάνω. Η μετοχή υποχώρησε στα 12,28 ευρώ και έκλεισε με απώλειες 0,81%.

ALPHA BANK: Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει την καλύτερη συμπεριφορά. Στα 1,2370 ευρώ και στο +1,98% με υψηλό όγκο 15,5 εκατ. τεμάχια αλλά και κάποια πακέτα. Συμπλήρωσε 4 ανοδικές συνεδριάσεις.

ΕΥΑΘ: Εξαιρετική η μερισματική απόδοση, καλά τα αποτελέσματα και αν δεν υπήρχε το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα ήταν καλύτερα. Δυνατό το επενδυτικό πρόγραμμα και θα οδηγήσει σε βάθος 2,5 ετών σε σημαντική αύξηση (30%) του τζίρου. Στο ταμπλό οι επενδυτές μάλλον αδιαφορούν. Στα 4,88 ευρώ και στο +0,62 ευρώ με όγκο σχεδόν 32 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 5,19 ευρώ και στο +3,80%. Ο όγκος υψηλός και στα 128 χιλ. τεμάχια, αλλά επιτέλους ξεπέρασε τα 5 ευρώ. Σε υψηλά 20,5 ετών η μετοχή!

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Αναμενόμενη η εξέλιξη με το ακίνητο στην Ερμού. Το λειτουργούσε ως κατάστημα και τώρα το νοίκιασε. Ουσιαστικά δίνει έμφαση στο ηλεκτρονικό κανάλι η εισηγμένη. Θυμίζουμε πως στην οδό Ερμού στην Αθήνα έχει και άλλο, μεγαλύτερο, ακίνητο που το νοικιάζει στη Zara. Στα 0,7080 ευρώ και στο +3,21% με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΘ: Πάλι καλά που έκλεισε με άνοδο. Να έχεις ανακοινώσει τέτοιο μέρισμα και τέτοια αποτελέσματα, να έχεις επενδυτικό πρόγραμμα και άρα προοπτικές και η αγορά να τις αγνοεί. Στα 28,40 ευρώ και στο +2,53%. Η αποτίμηση 286 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τα καλά αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στο ταμπλό με τους επενδυτές να ενισχύουν την τιμή της μετοχής. Στα 0,3460 ευρώ και στο +10,90% με υψηλό όγκο 140 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Περιμένουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης. Σε δηλώσεις της η εταιρεία και συγκεκριμένα ο κ.Ταυρίδης μας είχε πει πως θα έβγαζε 31/3. Δεν τα έχει βγάλει μέχρι σήμερα. Μας είχε πει επίσης πως θα κάνει αίτημα για άρση επιτήρησης και πως τα ίδια κεφάλαια θα είναι θετικά. Αντίστοιχες πληροφορίες είχαμε διαβάσει και σε άλλο μέσο ενημέρωσης. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια έκπληξη, διαφορετικά θα πρέπει να επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέχρι να δούμε τι θα συμβεί την αφαιρούμε από τις επιλογές μας. Στα 0,45 ευρώ και στο +7,14% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM (απάντηση): Μέχρι τέλος του μήνα έχει προθεσμία να ανακοινώσει αποτελέσματα. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς.

ΑΕΓΕΚ: Η εταιρεία ενημέρωσε πως δεν είναι δυνατή η δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2020. Βέβαια ξεχνάει μάλλον ότι δεν έχει δημοσιεύσει ούτε τα ετήσια του 2019, αλλά ούτε και τα εξαμηνιαία του 2020.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης