Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η καγκελάριος Angela Merkel δεν ψήφισε υπέρ του πρόεδρου του κόμματός της Armin Laschet

Γερμανία: Η καγκελάριος Angela Merkel δεν ψήφισε υπέρ του πρόεδρου του κόμματός της Armin Laschet
Η καγκελάριος Merkel δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος

Η καγκελάριος Merkel δεν συμμετείχε στην αποφασιστική ψηφοφορία του ομοσπονδιακού προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για το ζήτημα του υποψηφίου καγκελαρίου στις προσεχείς εθνικές εκλογές αν και ήταν συνδεδεμένη διαδικτυακά με τη συνεδρίαση και είχε δικαίωμα ψήφου, αναφέρει το «Spiegel».
Ο πρόεδρος του CDU Armin Laschet υπερψηφίστηκε ως υποψήφιος καγκελάριος το απόγευμα της Δευτέρας με 31 ψήφους υπέρ έναντι 9 ψήφων κατά, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία 6 μέλη του προεδρείου. Το σύνολο των ψηφισάντων όμως είναι 46, ενώ τα μέλη του προεδρείου με δικαίωμα ψήφου είναι 47.
Η ψήφος που λείπει είναι της καγκελαρίου Merkel, όπως γράφει το Spiegel
Ήδη πριν ο πρόεδρος του κόμματος Armin Laschet και ο επικεφαλής της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Markus Soeder ανακοινώσουν στις 11 Απριλίου επισήμως την απόφασή τους να είναι κοινοί υποψήφιοι καγκελάριοι των δύο αδελφών κομμάτων, ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Volker Buffier, ζήτησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Spiegel», από την καγκελάριο να εκφράσει την υποστήριξή της στον Laschet.
Η Merkel το αρνήθηκε και αργότερα δήλωσε δημοσίως ότι ήθελε να παραμείνει ουδέτερη στο θέμα αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης