Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Βρετανία και Βέλγιο ο πρόεδρος Biden για τις συνόδους του G7 και του ΝΑΤΟ – Ποια είναι η ατζέντα

Σε Βρετανία και Βέλγιο ο πρόεδρος Biden για τις συνόδους του G7 και του ΝΑΤΟ – Ποια είναι η ατζέντα

Στις 11 - 13 Ιουνίου 2021 θα μετάσχει στη σύνοδο της ομάδα των G7 στη Κορνουάλη και στις 14 Ιουνίου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Σχετικά Άρθρα

 Tο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως αρχηγός κράτους θα πραγματοποιήσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος Joe Biden, καθώς θα επισκεφθεί τη Βρετανία και το Βέλγιο για σημαντικές συναντήσεις με συμμαχικά κράτη, σύμφωνα με τη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή 23 Απριλίου την οποία επικαλείται δημοσίευμα του CNBC.
Τη ίδια ώρα η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συνόδου για το κλίμαςμε στόχο μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Την Πέμπτη 22 Απριλίου ο πρόεδρος Biden δεσμεύθηκε να μειώσει τις εκπομπές των ΗΠΑ κατά τουλάχιστον 50% έως το 2030.

Συμμαχίες

Η κυβέρνηση Biden δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ανανεώσει τις διμερείς της σχέσεις με διάφορους συμμάχους των ΗΠΑ ύστερα από την ταραγμένη περίοδο της προεδρίας Trump όσον αφορά τις σχέσεις με άλλα κράτη.
Ο Trump επέκρινε της συμμαχικές χώρες στο πλαίσιοτου ΝΑΤΟ ότι δεν καταβάλλουν το δίκαιο μερίδιό τους στις αμυντικές δαπάνες.

Στους G7

Ο Biden θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σύνοδο Κορυφής της G-7 στη Βρετανική Κορνουάλη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με ηγέτες όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson.
Αυτή η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί 11-13 Ιουνίου.
Ο πρόεδρος θα επιχιερήσεις «να προωθήσει τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες των ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία, την οικονομική ανάκαμψη και την κλιματική αλλαγή και να επιδείξει αλληλεγγύη και τις κοινές αξίες μεταξύ των μεγάλων δημοκρατικών κρατών», ανέφερε η δήλωση του Λευκού Οίκου.

ΝΑΤΟ

Στη συνέχεια, ο Biden θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες όπου θα παραστεί στις συναντήσεις ΝΑΤΟ και ΗΠΑ-ΕΕ, όπου σκοπεύει να προωθήσει περαιτέρω τα αμερικανικά συμφέροντα. Η συνάντηση του ΝΑΤΟ έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έρχεται καθώς η Ρωσία κλιμάκωσε πρόσφατα την παρουσία των στρατευμάτων της στα σύνορα της Ουκρανίας σε υψηλότερο επίπεοδο από το 2014.
Ωστόσο, πρόσφατα διέταξε τα στρατεύματα να αποχωρήσουν μετά από μια -υποτίθεται-  επιτυχημη σύντομη στρατιωτικη΄ασκηση ετοιμότητας
Ένα άλλο πιθανό σημείο συζήτησης θα μπορούσε να είναι η απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, όπου η μη στρατιωτική αποστολή της συμμαχίας ενισχύει τα αφγανικά στρατεύματα από το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης