Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Απεβίωσε ο πατέρας του Tatar - Συλλυπητήρια Αναστασιάδη

Κύπρος: Απεβίωσε ο πατέρας του Tatar - Συλλυπητήρια Αναστασιάδη
Σήμερα, Σάββατο 24/4 , η κηδεία του Rüstem Tatar 

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από την ζωή ο Rüstem Tatar , πατέρας του Τουρκοκύπριου ηγέτη,  Ε.Tatar.
O Rüstem Tatar, ευρέως γνωστός στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, υπήρξε μέλος της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που μετέπειτα μετονομάστηκε σε Ελεγκτική Υπηρεσία και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1963, ενώ είχε στενές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.
Η κηδεία του, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, θα γίνει σήμερα, στην παρουσία στενού οικογενειακού κύκλου λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.
Τα συλλυπητήριά του στον Ε. Tatar εξέφρασε μέσω Twitter, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, F. Oktay.
oktay.JPG

Συλλυπητήρια Ν. Αναστασιάδη

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα του εξέφρασε στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ε. Tatar, ο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Οπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Tatar συμφώνησαν να έχουν συνάντηση στη Γενεύη στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, πέραν των επίσημων συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης