Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Τουρκία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Biden

Οργή στην Τουρκία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Biden
«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επαναλαμβάνει τις συκοφαντίες εχθρών της Τουρκίας», επισημαίνει η Άγκυρα

Οργισμένη είναι η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης και ολόκληρης της ηγεσίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επαναλαμβάνει τις συκοφαντίες εχθρών της Τουρκίας, που το μόνο που θέλουν είναι να βλάψουν τη χώρα μας.
Συνιστούμε στον Αμερικανό πρόεδρο να κοιτάξει τη δική του ιστορία και το παρόν», σημειώνει ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin.

Oktay: Παραχάραξη της ιστορίς

Έντονα αντέδρασε και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay στην αναγνώριση του όρου Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Απορρίπτουμε την εκτίμηση του Biden για τα γεγονότα του 1915, η οποία αποτελεί ένδειξη της παραχάραξης της ιστορίας για χάρη του πολιτικού κέρδους.
Αυτή η δήλωση, η οποία βασίζεται στους αβάσιμους ισχυρισμούς των Αρμενίων και αγνοεί τα δεινά των Τούρκων που δολοφονήθηκαν από τους Αρμένιους αντάρτες, δεν έχει καμία αξία έναντι του έθνους και της ιστορίας μας.
Τα αρχεία μας είναι ανοιχτά σε όσους το επιθυμούν», είπε.

Altun: O Biden υπέκυψε σε πιέσεις

Επικριτικός για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, εμφανίστηκε ο διευθυντής επικοινωνιών του Erdogan, Fahrettin Altun.
Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι, αγνόησε την ιστορία για υποκύψει στις απαιτήσεις ομάδων συμφερόντων.
Λόγω της στάσης της Ουάσινγκτον, η Τουρκία αντιμετωπίζει μια «εξαιρετικά» ατυχής και λυπηρή μέρα στους δεσμούς της με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Altun.
Η στάση των ΗΠΑ για τα γεγονότα του 1915 δεν σχετίζεται με ιστορικά γεγονότα, αλλά αντικατοπτρίζει μόνο κινήσεις πίεσης, είπε.

Cavusoglu: Καιροσκόπος και λαϊκιστής ο Biden

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden.
«Δεν έχουμε τίποτα να μάθουμε από κανέναν για το παρελθόν μας.
Ο πολιτικός καιροσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.
Απορρίπτουμε πλήρως αυτήν τη δήλωση που βασίζεται αποκλειστικά στον λαϊκισμό», δήλωσε ο Çavusoglu σε δημοσίευση στο Twitter.
cav.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης